Naar content

Hoofdnavigatie

Eindhoven

Sinds de zomer van 2016 genieten reizigers, bezoekers en inwoners van een brede, lichte stationspassage met nieuwe roltrappen en liften naar ieder perron. In 2017 wordt verder gewerkt aan de verbouwing.


Het rijksmonument station Eindhoven is geopend in 1956. In zijn huidige vorm kan het station het verwachte aantal reizigers van 115.000 per dag in 2020 niet aan. Daarom wordt het verbouwd. 

Werk in 2017

In 2017 wordt in de oude tunnel nog verder gewerkt aan het lichtkunstwerk van Daan Roosegaarde. De oude tunnel is geen doorgaande route voor reizigers en wordt afgesloten met glazen wachtruimtes. Aan beide zijden komen zitjes zodat reizigers prettig kunnen wachten en wellicht een kopje koffie drinken of een krantje lezen. Daarnaast worden beide stationshallen opgeknapt. De noordhal krijgt dezelfde uitstraling als de nieuwe stationspassage. De zuidhal wordt in ere hersteld, zoals bedoeld door de architect in het originele ontwerp. Dat betekent dat de hal wordt verruimd doordat de balies van Ticket & Service en het GWK Travelex Eindhoven naar achteren schuiven.

De werkzaamheden duren bijna een jaar, zodat eind 2017 het vernieuwde station Eindhoven gereed is. Meer informatie op https://www.facebook.com/stationehv

Al opgeleverd

Sinds de zomer van 2016 genieten reizigers, bezoekers en inwoners van een brede, lichte stationspassage met nieuwe roltrappen en liften naar ieder perron. Met de brede passage en een ruim aanbod van winkels is deze passage klaar voor het groeiend aantal reizigers in de toekomst. Ook is de oude tunnel reeds deels beschikbaar met nieuwe terrazzo-vloeren inclusief reconstructies van de mozaïekkunstwerken, herstelde oorspronkelijke tegels aan de muren en ouderwetse lichtelementen.