Naar content

Hoofdnavigatie

Herinrichting van station Tilburg

In 2017 zal de tweede fase van het station worden opgeleverd met een doorsteek van de oude tunnel naar de nieuwe tunnel en vernieuwde voorzieningen als kluisjes en toiletten. De omgeving van het station met een tijdelijke verhuizing van het busstation naar de noordzijde en de inrichting van het van Stekelenburgplein zal in 2017 worden gerealiseerd.


Werkzaamheden in 2017

In 2017 zal de tweede fase van het station worden opgeleverd met een doorsteek van de oude tunnel naar de nieuwe tunnel en vernieuwde voorzieningen als kluisjes en toiletten. De omgeving van het station met een tijdelijke verhuizing van het busstation naar de noordzijde en de inrichting van het van Stekelenburgplein zal in 2017 worden gerealiseerd. Meer informatie over spoorzone 013 op www.prorail.nl/tilburg

Al opgeleverd

In september 2013 is de verbouwing van het station Tilburg gestart. Station Tilburg telt nu dagelijks 30.000 reizigers en dat aantal groeit naar ruim 40.000 in 2020. Om de toegankelijkheid en doorstroming te verbeteren, heeft het station sinds het voorjaar 2016 een brede doorgang onder de spoorlijnen, met nieuwe entrees en pleinen aan de kant van de Spoorlaan en de kant van de wijk Theresia. Deze onderdoorgang is voor reizigers aantrekkelijk door diverse winkels, wachtruimte en voorzieningen.

Ook zijn er nieuwe opgangen naar alle perrons met liften en roltrappen. De nieuwe brede en lichte stationshal is tevens de vrije doorgang van de noordzijde (de wijk Theresia en de spoorzone waar volop wordt gebouwd en verbouwd)  naar het centrum en vice versa. De verbinding van noord naar zuid is ook verbeterd door de ingebruikname van de nieuwe passage ter hoogte van de Willem II-straat, speciaal voor voetgangers en fietsers onder het spoor door.