Naar content

Hoofdnavigatie

14 t/m 23 juli: werkzaamheden op het spoor tussen Breukelen en Utrecht Centraal

Er rijden geen Sprinters maar vervangende stopbussen tussen Breukelen en Utrecht Centraal. Op donderdag 16 juli en op zondag 19 juli vanaf 21.00 rijden er geen Sprinters tussen Amsterdam Bijlmer ArenA en Utrecht Centraal en rijden de vervangende bussen naar/vanaf Amsterdam Bijlmer ArenA. De Intercity’s kunnen gedurende deze 10 dagen wel blijven rijden.


Wat zijn de werkzaamheden?

Van dinsdag 14 t/m 23 juli werkt ProRail aan de Demka-brug, de oude spoorbrug over het Amsterdam Rijnkanaal, vlak voor station Utrecht Centraal.

Gevolgen voor het treinverkeer

Gedurende 10 dagen kunnen er geen Sprinters rijden tussen Breukelen en Utrecht Centraal..

Je kunt gebruikmaken van de vervangende busdienst. Deze rijdt – behalve op 16 juli en zondagavond 19 juli -  tussen Breukelen en Utrecht Centraal en stopt op de tussengelegen stations Maarssen en Utrecht Zuilen. Op donderdag 16 juli en op 19 juli vanaf 21.00 uur rijdt de vervangende bus tussen Amsterdam Bijlmer ArenA en Utrecht Centraal en stopt dan ook nog op de stations Amsterdam Holendrecht en Abcoude.

Reis je in deze periode op dit traject? Vermijd drukte, reis buiten de spits!

Het kan in de vervangende NS-bussen en bij de haltes van deze bussen druk zijn. We raden je daarom aan niet tijdens de ochtend- en avondspits te reizen.

Vergeet niet je mondkapje mee te nemen. Dit is verplicht in het OV om verspreiding van het coronavirus te voorkomen en geldt ook in het vervangend busvervoer.

Geldig vervoerbewijs en in-/uitchecken

Ook als je gebruik maakt van de vervangende bussen, heb je een geldig vervoerbewijs nodig.

  • Begint je reis met de trein, dan check je in op het vertrekstation. Uitchecken doe je bij het verlaten van het station.
  • Reis je (op een deel van het gestremde traject) met vervangend busvervoer, dan check je (opnieuw) in en uit bij de begin- en eindhalte van de vervangende bus.

Overige werkzaamheden gedurende deze periode

Van 3 juli t/m 9 augustus vinden er tevens werkzaamheden plaats op het traject tussen Utrecht Centraal - ’s Hertogenbosch/Tiel en van 13 t/m 29 juli tussen station Amsterdam Centraal-Amsterdam Bijlmer ArenA, waardoor er ook op deze trajecten geen of beperkt treinverkeer mogelijk is. Afhankelijk van je traject en moment van reizen kan het zijn dat je op één traject te maken krijgt met meerdere werkzaamheden.

Coronamaatregelen

Vanzelfsprekend zijn er in verband met het coronavirus ook speciale maatregelen bij het vervangend busvervoer genomen bij en in de bus. Het kan daardoor soms iets langer duren voordat je de bus in kunt. Houd daarom rekening met extra reistijd. Je leest alles over de coronamaatregelen die NS neemt op de bijbehorende pagina.

Vragen?

Heb je nog vragen? Bekijk alle veelgestelde vragen over werk aan het spoor, kijk op NS.nl/klantenservice of stel je vraag op de NS Community. We staan dag en nacht voor je klaar.