Naar content

Hoofdnavigatie

3 juli t/m 9 augustus: werkzaamheden op het traject Utrecht Centraal-'s Hertogenbosch/Tiel

Van vrijdag 3 juli t/m zondag 9 augustus wordt door ProRail station Geldermalsen opnieuw ingericht om te voldoen aan het Programma Hoogfrequent Spoor. Dit heeft gevolgen voor treinreizen tussen de stations Utrecht Centraal, 's Hertogenbosch en Tiel, alsmede voor treinreizen tussen Geldermalsen en Dordrecht (Qbuzz). Wat deze werkzaamheden exact voor je reis betekenen, zie je vanaf 10 dagen voor vertrek in de NS Reisplanner op NS.nl of in de NS-app.


Wat zijn de werkzaamheden?

De Merwedelingelijn (Geldermalsen – Dordrecht) krijgt een vrijliggend spoor, zodat op het hoofdspoor elk uur 6 Intercity’s en 2 tot 6 Sprinters kunnen rijden. ProRail vervangt de huidige loopbrug in een reizigerstunnel en bouwt aan beide zijden een aangename entree. Ook worden er twee nieuwe perrons gebouwd: aan de oostzijde en aan de westzijde. Het perron aan de westzijde wordt het perron voor de Merwedelingelijn. 

Bekijk deze video van de Lingense Alliantie voor meer informatie over de werkzaamheden. De Lingense Alliantie is een samenwerkingverband van ProRail, DuraVermeer en Mobilis.

Gevolgen voor het treinverkeer

Van vrijdag 3 juli aanvang treindienst tot en met zondag 9 augustus einde treindienst voert ProRail werkzaamheden uit op en rondom het spoor. In deze 6 weken durende buitendienststelling zijn er 3 periodes waarin er in het geheel geen treinen rijden tussen Utrecht Centraal en ’s-Hertogenbosch en/of tussen Geldermalsen en Tiel en/of Geldermalsen en Leerdam.

In de tussenliggende periodes is het spoor deels in gebruik. NS en Qbuzz zullen rijden volgens een tijdelijk aangepaste dienstregeling of zullen vervangend busvervoer inzetten.

Reis je in deze periode op dit traject? Vermijd drukte, reis buiten de spits!

Het kan in de vervangende NS-bussen en bij de haltes van deze bussen druk zijn. We raden je daarom aan niet tijdens de ochtend- en avondspits te reizen.

Vergeet niet je mondkapje mee te nemen. Dit is verplicht in het OV om verspreiding van het coronavirus te voorkomen en geldt ook in het vervangend busvervoer.

Overige werkzaamheden gedurende deze periode

Geldig vervoerbewijs en in-/uitchecken

Ook als je gebruik maakt van de vervangende bussen, heb je een geldig vervoerbewijs nodig.

  • Begint je reis met de trein, dan check je in op het vertrekstation. Uitchecken doe je bij het verlaten van het station.
  • Reis je (op een deel van het gestremde traject) met vervangend busvervoer, dan check je (opnieuw) in en uit bij de begin- en eindhalte van de vervangende bus.

Van dinsdag 14 t/m woensdag 29 juli vinden er tevens werkzaamheden plaats op het traject Amsterdam Centraal-Amsterdam Bijlmer ArenA en van 14 t/m 23 juli tussen Breukelen-Utrecht Centraal, waardoor er op de genoemde trajecten geen of beperkt treinverkeer mogelijk is. Afhankelijk van jouw reis kan het zijn dat je op één traject te maken krijgt met meerdere werkzaamheden.

Coronamaatregelen

Vanzelfsprekend zijn er in verband met het coronavirus ook speciale maatregelen bij het vervangend busvervoer genomen bij en in de bus. Het kan daardoor soms iets langer duren voordat je de bus in kunt. Houd daarom rekening met extra reistijd. Je leest alles over de coronamaatregelen die NS neemt op de bijbehorende pagina.

Vragen?

Heb je nog vragen? Bekijk alle veelgestelde vragen over werk aan het spoor, kijk op NS.nl/klantenservice of stel je vraag op de NS Community. We staan dag en nacht voor je klaar.