Rijksmuseum

Treinpakkers

Inbegrepen

 • Dagretour naar Amsterdam Centraal + Tram

 • Entree Rijksmuseum

 • Te koop t/m 31 december 2019, geldig t/m 5 januari 2020

Bezoek deze winter het Rijksmuseum

Altijd al een keer de Nachtwacht willen zien? Kom dan deze winter naar het Rijksmuseum. Daar zie je Operatie Nachtwacht, het grootste restauratieonderzoek ooit naar Rembrandts wereldberoemde schilderij. Dat gebeurt ter plekke, in de Nachtwachtzaal. En jij kan de experts aan het werk zien! Om het schilderij staat een glazen ruimte met bijzonder helder glas. Je kunt daardoor de werkzaamheden op de voet volgen. Dit kan overigens ook online via het digitale platform van het museum. Kijk voor meer informatie op de website van het Rijksmuseum.

Bestellen

voor

€ 34
Nu boeken
 • Veilig betalen met iDEAL
 • In één keer online je vervoer en tickets kopen
 • Geen boekingskosten

Schaatspret

Het Rijksmuseum heeft bekende schilderijen met schaatspret uit de Gouden Eeuw. Deze schilderijen zijn een feest voor het oog en leuk voor de hele familie. Bekijk hoe Nederlanders, door de eeuwen heen, de winter hebben gevierd. Geïnspireerd door de schaatspret? Voor het Rijksmuseum ligt een sprookjesachtige ijsbaan waar je een kaartje kan kopen en zelf de schaatsen onderbinden!

Rembrandt-Velázquez

Vanaf 11 oktober is de tentoonstelling Rembrandt-Velázquez te zien, een samenwerking met het Museo del Prado in Madrid. Bewonder topstukken van dé grote meesters uit de 17de eeuw uit Nederland en Spanje, zoals Velázquez, Rembrandt, Murillo, Vermeer, Zurbarán, Hals en Ribera. De Spaanse en Nederlandse meesterwerken worden in paren gepresenteerd en gaan zo met elkaar in dialoog.

Niet vergeten te reserveren

Goed om te weten: als je de tentoonstelling Rembrandt-Velázquez wilt bezoeken, moet je vooraf een (gratis) tijdslot reserveren. Doe je dit niet, dan kun je alleen de reguliere tentoonstelling bezoeken. Reserveer een tijdslot op de website van het Rijksmuseum, kies dan voor ‘Ander geldig toegangsbewijs’ en kies je tijd.

Andere topstukken

Gelegen aan het Amsterdamse Museumplein is het Rijksmuseum één van de beroemdste musea ter wereld. Het is een echte must-see! Bewonder meer dan 8.000 topstukken in een prachtig gebouw. Hoogtepunten naast Rembrandts meesterwerk De Nachtwacht zijn het Melkmeisje van Vermeer en het zelfportret van Van Gogh. Kom kijken en laat je verrassen!

Boek deze aanbieding

Ook fijn: de aanbieding komt met een trein Dagretour naar Amsterdam Centraal en een kaart voor bus en tram (GVB) in Amsterdam. Zo kom je zonder parkeerstress in hartje Amsterdam. Wil je gebruikmaken van deze aanbieding? Selecteer het aantal tickets dat je wilt hebben en print je ticket voor de trein en GVB. Vergeet ook niet de voucher voor het Rijksmuseum mee te nemen.

Voorwaarden

 • Deze aanbieding is te koop t/m 31 december 2019, geldig t/m 5 januari 2020.

 • Het entreeticket scan je bij het Rijksmuseum en is geldig op de dag dat je reist.

 • Het entreeticket is geldig voor 1 persoon en alleen te gebruiken in combinatie met het treinkaartje van deze aanbieding.

 • Je kunt het entreeticket niet gebruiken in combinatie met andere acties en aanbiedingen. Ook kun je de bestelling niet wijzigen of annuleren.

 • Je kunt de treinkaarten en de entreetickets niet inwisselen voor geld.

 • Je kunt elke dag reizen, van maandag tot en met vrijdag vanaf 9.00 uur. Op zaterdag, zondag en op feestdagen de hele dag.

 • Je kunt met de kaartjes reizen met alle treinvervoerders in Nederland, behalve met Thalys en Eurostar. Voor de treinen Intercity direct en ICE International betaal je vooraf apart een toeslag.

Praktische informatie

Adres
Rijksmuseum
Museumplein 1
1070 DN Amsterdam
Website
Rijksmuseum
Hoe kom je er?

Vanaf Amsterdam Centraal is het Rijksmuseum goed te bereiken met tram 2 en 12 (halte Rijksmuseum). Vanaf station Amsterdam-Zuid neem je tram 5 (halte Rijksmuseum), vanaf Station Sloterdijk tram 19 (halte Spiegelgracht) en vanaf Amstelstation tram 12 (halte Rijksmuseum).

Gratis toegang t/m 18 jaar

Wist je dat kinderen t/m 18 jaar gratis naar binnen mogen bij het Rijksmuseum? Vergeet dan niet los een kaartje voor de trein te kopen. Kinderen t/m 3 jaar reizen gratis in de trein, 4 t/m 11 jarigen kunnen gebruikmaken van een Railrunner

Openingstijden
Dagelijks
9.00 - 17.00 uur
Het hele jaar geopend, ook tijdens kerst en nieuwjaar.
Reserveren voor Rembrandt-Velázquez

Goed om te weten: als je de tentoonstelling Rembrandt-Velázquez wilt bezoeken, moet je vooraf een (gratis) tijdslot reserveren. Reserveer een tijdslot op de website van het Rijksmuseum, kies dan voor ‘Ander geldig toegangsbewijs’ en kies je tijd.