Herfstuitjes

De dagen worden korter, de blaadjes beginnen te kleuren. Of je nu zelf op pad gaat, met vriendinnen of kinderen: dit zijn onze tips! Van wandelen door de stad tot struinen door de natuur, genieten van attracties of juist cultuur

Bijgewerkt op 16 november 2020


Uitgelicht


 • Geen
  boekingskosten

 • Altijd de beste deal
  voor je dagje uit

 • In één keer online
  tickets en vervoer kopen


Ultieme kinderuitjes

Herfst? Dat betekent de frisse lucht in en leuke dingen doen! Dit zijn onze herfsttips voor een geslaagd dagje weg met kinderen. Burgers' Zoo in Arnhem is altijd een succes, maar in de herfst is het er extra leuk. In oktober zie je er namelijk wel 30 reusachtige insecten – van vlinder tot vogelspin – in de natuur staan.

Ook in Dierenpark Amersfoort zijn er naast dieren kijken nog andere megagrote en -spannende avonturen te beleven: de DinoAdventures Extreme!! De Efteling is altijd een goed idee, maar in de herfst is het park extra mooi. Laat je betoveren in het Sprookjesbos of droom lekker binnen weg in Droomvlucht of Carnaval Festival. 


Slenteren en ontdekken

Dwalen door kronkelende straatjes en achter historische gevels nieuwe leuke tentjes ontdekken. Vier het goede leven in hanzestad Deventer! En wat dacht je van een dagje Leeuwarden? Geniet van het nu nog bestbewaarde geheim van Nederland – met een scheve toren, en cultuur en historie die voor het oprapen liggen. In Breda valt ook meer dan genoeg te ontdekken: van monumenten zoals de Onze-Lieve-Vrouwekerk of tot de street art van de Blind Walls Gallery. Liever winkelen? Dat doe je onder andere in de designwinkels in het Ginneken of in de mooie Houtmarkt. 


Tips voor stedentrips

Mooie herfstkleuren en wat extra gezelligheid, en bovendien niet te warm of te druk: de herfst is hét seizoen voor een stedentrip. Ga je op pad met vriendinnen of wordt het een romantisch uitje met je geliefde?

Vintage en design shoppen, bijkomen in een leuk eettentje en even cultuur snuiven in het Groninger Museum – een tripje naar Groningen is zó gevuld met hoogtepunten. In Arnhem beleef je het beste van stad en natuur. Niet alleen omdat je in een mum van tijd in Nationaal Park Veluwezoom staat, ook binnen de stadsgrenzen kun je lekker uitwaaien in een van de 23(!) stadsparken. In Maastricht geniet je met een beetje geluk nog van het zonnetje. In de binnenstad onder het genot van kunst, cultuur (en een drankje) of tijdens een herfstwandeling door het heuvellandschap.

Tips voor een herfstuitje met de trein

Jas aan en voor de zekerheid toch die paraplu mee. Laat het wispelturige Nederlandse weer je niet tegenhouden en ga lekker uitwaaien in de herfst. Met de uitjes van Spoordeelwinkel reis je met de trein. Dus geen files, zoeken naar een parkeerplek of onrustige kinderen op de achterbank. 

Een veilige treinreis

We vragen je rekening te houden met de aangescherpte maatregelen van het kabinet. Een van de adviezen is om het aantal reizen zoveel mogelijk te beperken om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De maatregelen hebben alleen effect als we ons er allemaal aan houden. Als je toch een reis met de trein gaat maken, dan doet NS er alles aan om je reis zo vertrouwd mogelijk te maken.

Niet vergeten: een mondkapje is verplicht voor reizigers vanaf 13 jaar oud. We vragen je deze op te zetten vóór het instappen en zo weinig mogelijk aan te raken met je handen. Daarnaast vragen we je zoveel mogeiijk verspreid te gaan zitten in de trein en ook tijdens het in- en uitstappen afstand te bewaren. Met de uitjes van Spoordeelwinkel reis je tijdens de daluren. Op deze momenten is het normaal gesproken relatief rustig in de trein. Mondkapje vergeten? Je kunt er alsnog eentje aanschaffen bij diverse winkels op de stations en bij veel stationsautomaten.

Registreer je reis

Om inzicht te krijgen in de verwachte drukte en om een zo goed mogelijke spreiding en een zo veilig mogelijke reis te garanderen, registreer je voor vertrek jouw reis. Dit doe je door in te loggen in de Trein Veilig Service. Hier heb je een NS-account voor nodig. Heb je geen NS-account? Maak deze dan eenvoudig aan. Je hebt hier alleen je e-mailadres en een zelf in te stellen wachtwoord voor nodig. Na het aanmaken moet je eenmalig je e-mailadres bevestigen om in te kunnen loggen. Het registreren van je reis kan vanaf twee dagen voor vertrek.

Dagje uit in de herfstvakantie?

Voor het gemak vind je hier de data van de herfstvakantie in 2020: 

 • Regio Noord heeft vakantie van 10 oktober t/m 18 oktober 2020
 • Regio Midden heeft vakantie van 17 oktober t/m 25 oktober 2020
 • Regio Zuid heeft vakantie van 17 oktober t/m 25 oktober 2020

Extra tips voor in de herfstvakantie

We hebben natuurlijk nog veel meer voordelige dagjes weg. Nieuwsgierig? Neem dan eens een kijkje bij de andere uitjes.