Waar ga jij in de kerstvakantie naartoe?

Kerstvakantie, dé tijd van het jaar om met elkaar leuke dingen te doen. Kies je voor een dagje uit met de hele familie naar een dierentuin, het Spoorwegmuseum of de sfeervolle Winter Efteling? Of wil je juist gezellig en voordelig kerstcadeaus inkopen? En wat dacht je van een citytrip naar sfeervolle steden zoals Groningen, Arnhem of Maastricht? Waar je ook heen gaat deze kerstvakantie, we wensen je heel fijne feestdagen!

Bijgewerkt op 09 december 2021


Uitgelicht


  • Geen
    boekingskosten

  • Altijd de beste deal
    voor je dagje uit

  • In één keer online
    tickets en vervoer kopen


Winkelen voor kerstcadeautjes

Winkeltje in, winkeltje uit en dan eerst nog bedenken wat je wilt geven. Wat kan kerstinkopen doen toch intensief zijn! Voor een voordelige en bovendien gezellige shopsessie reis je af naar onze favoriete outlet centers: Batavia Stad Fashion Outlet en Designer Outlet Roermond. Daar scoor je niet alleen leuke kerstcadeaus voor vrienden en familie, als je wilt ga je ook met dé perfecte kerstoutfit naar huis.


Uitjes voor kinderen in de kerstvakantie

De gezelligste periode van het jaar komt eraan. Een mooie gelegenheid om tijd met elkaar door te brengen en nieuwe herinneringen te maken. In de Efteling is het tot en met 6 februari een winterwonderland. Geniet, naast de vertrouwde attracties, van de Winter Efteling, van gezellige muziek op de Warme Winter Weide, honderden feestlampjes en prachtige kerstdecoraties.

Knutselen, rondzwieren in een antieke carrousel en warme versnaperingen eten? Ook dat kan in het leukste treinstation van Nederland. Vanaf 25 december tot en met 9 januari is het weer Winter Station in het Spoorwegmuseum. Loop tussen de sfeervolle lichtjes, geniet van de sfeer en rooster je marshmallows in het vuur.

In deze tijd van het jaar is het ook in de dierentuin extra sfeervol. In ARTIS blijf je lekker op temperatuur tijdens de speurtocht door de binnenverblijven. Tijdens de kerstvakantie zijn in DierenPark Amersfoort weer de Warme Winterwerken, met foodtrucks, lichtjes en livemuziek. En in WILDLANDS Emmen mag je weer backstage deze winter. Neem een kijkje in de leeuwenstal of bezoek de trainingsruimte van de olifanten.


Op stedentrip in de kerstvakantie

Nog even een nachtje weg in de kerstvakantie? In Arnhem is het extra sfeervol en gezellig in de binnenstad. Feestelijke versieringen, muzikaal entertainment en een lichtjesroute zijn hét recept om in de kerststemming te komen. Veilig een kerstmarkt bezoeken? Dat kan in Maastricht dit jaar. Check de begindata en openingstijden online. En met een van onze overnachtingen in de stad, maak je er een echte stedentrip van.

Dwalen door gezellig verlichte steegjes, nieuwe boutiekjes ontdekken en heerlijk genieten van warme koffie met gebak. Een stedentrip in de winter is zo gek nog niet! In de kerstvakantie zijn Groningen, Apeldoorn en Nijmegen extra feestelijk versierd. Kom ook genieten van de warme wintersfeer en gezelligheid. Wie weet vind je ook nog die feestelijke outfit voor Oud en Nieuw!

Ook in andere Nederlandse steden geniet je van een winterse stedentrip. Waar ga jij naartoe?

Eropuit in de kerstvakantie? Lekker met de trein

Een warme jas, sjaal, muts en handschoenen. Laat de kou je niet tegenhouden om een dagje eropuit te gaan deze kerstvakantie. Met de uitjes van Spoordeelwinkel reis je met de trein. Dus geen files, zoeken naar een parkeerplek of onrustige kinderen op de achterbank.

Een veilige treinreis

We vragen je rekening te houden met de aangescherpte maatregelen van het kabinet. Een van de adviezen is om het aantal reizen zoveel mogelijk te beperken om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De maatregelen hebben alleen effect als we ons er allemaal aan houden. Als je toch een reis met de trein gaat maken, dan doet NS er alles aan om je reis zo vertrouwd mogelijk te maken.

Niet vergeten: een mondkapje is verplicht voor reizigers vanaf 13 jaar oud. We vragen je deze op te zetten bij het betreden van het stationsgebouw en zo weinig mogelijk aan te raken met je handen. Daarnaast vragen we je zoveel mogeiijk verspreid te gaan zitten in de trein en ook tijdens het in- en uitstappen afstand te bewaren. Met de uitjes van Spoordeelwinkel reis je tijdens de daluren. Op deze momenten is het normaal gesproken relatief rustig in de trein. Mondkapje vergeten? Je kunt er alsnog eentje aanschaffen bij diverse winkels op de stations en bij veel stationsautomaten.

Treinreis aanmelden

Wil je inzicht in de verwachte drukte per trein? Meld jouw treinreis dan aan via de Treinwijzer in de NS-app. Hoe meer reizigers hun reis aanmelden, hoe nauwkeuriger de voorspelling. Zo zorgen we samen dat zoveel mogelijk reizigers verantwoord kunnen reizen. Het aanmelden van je reis is niet verplicht.

Wanneer is het kerstvakantie?

Voor het gemak vind je hier de data van de kerstvakantie in 2021:

  • Regio Noord, Midden en Zuid hebben vakantie van 25 december 2021 t/m 9 januari 2022

Extra tips voor in de kerstvakantie

We hebben natuurlijk nog veel meer voordelige dagjes weg. Nieuwsgierig? Neem dan eens een kijkje bij de andere uitjes.