Naar content

Hoofdnavigatie

Ga je studeren?

Studeren brengt veel leuke dingen met zich mee. Zoals gratis reizen met je studentenreisproduct!


Je eigen studentenreisproduct

Als je gaat studeren, verandert er heel wat in je leven. Je gaat naar een nieuwe opleiding, je maakt nieuwe vrienden en misschien ga je wel op kamers wonen. Je mag ook op bepaalde tijden gratis met het openbaar vervoer reizen met je studentenreisproduct. Maar hoe kom je daar eigenlijk aan? En wanneer mag je gratis reizen?

Gratis reizen tijdens je studie

Met je studentenreisproduct mag je op bepaalde tijden gratis met het openbaar vervoer reizen. Daar zijn natuurlijk wel voorwaarden aan verbonden. Meer informatie vind je op de site van DUO.

Hoe vraag je een studentenreisproduct aan?

Om te kunnen reizen met een studentenreisproduct moet je eerst een aantal stappen doorlopen. Bekijk hier hoe het werkt! Als je alle stappen hebt gezet, dan ben je klaar om je studentenreisproduct te gebruiken. 

Niet begonnen met studie of opleiding

Heb je jouw studentenreisproduct al wel opgehaald, maar ga je toch niet (verder met) studeren? Vergeet dan niet om zelf je studentenreisproduct stop te zetten. Je kunt dat eenvoudig bij de automaat doen. Wanneer je dat moet doen en waar je verder rekening mee moet houden, lees je op de site van DUO. Let op: je krijgt een boete als je dit niet op tijd doet.

In dit filmpje zie je hoe je jouw studentenreisproduct stopzet.