Direct naar hoofdinhoud

Hoofdnavigatie

Meereisretour SPOOR

In elke editie van het relatiemagazine SPOOR krijgen vaste klanten korting op een Meereisretour naar de stad die in SPOOR uitgelicht wordt. Op deze pagina leest u hoe reizen met deze meereisactie werkt.


Hoe werkt de aanbieding?

Op de achterzijde van elk exemplaar van SPOOR staat uw kortingscode. Met deze kortingscode kunt u voor € 8,95 een Meereisretour bestellen. Normaal gesproken kost een Meereisretour € 39, dus u ontvangt € 30,05 korting. U vindt de link naar het Meereisretour op de gele coupons voor op SPOOR. Het Meereisretour is geldig vanaf elk station in Nederland naar de uitgelichte stad, mits een betalende klant meereist.

Voorwaarden

 • Print het meereisretour uit voordat u op reis gaat.
 • Het Meereisretour mag gecombineerd worden met een abonnement, keuzedag of studenten OV en is ook geldig in combinatie met een treinkaartje uit de automaat of een e-ticket.
 • Alleen te gebruiken als degene met wie u meereist een geldig NS-vervoerbewijs naar de bestemming van de Meereiskaart (exact hetzelfde traject) of geldige check-in kan tonen en 12 jaar of ouder is.
 • U kunt maximaal 1 keer per editie van SPOOR gebruik maken van dit aanbod.
 • Het Meereisretour heeft een beperkte geldigheid: kijk op de actiepagina voor de precieze data.

Geldigheid

 • Vanaf elk treinstation in Nederland naar de aangeboden bestemming en weer terug (retour).
 • Op precies hetzelfde traject en in dezelfde klasse als het vervoerbewijs van de persoon met wie meegereisd wordt.
 • Voor 1 persoon.
 • Gedurende 1 dag op maandag t/m vrijdag na 9.00 uur en op zaterdag, zondag en feestdagen de hele dag.
 • In binnenlandse treinen, voor het reizen met de Intercity direct en de ICE-treinen geldt een toeslagverplichting (niet geldig in Thalys en Eurostar).
 • Niet geldig op Koningsdag.
 • Niet voor geld inwisselbaar behoudens in gevallen van ernstige vertraging.
 • Niet in combinatie met een vervoerbewijs van HEMA, Kruidvat, Blokker, Albert Heijn, Jumbo of actiekaarten uit de Spoordeelwinkel.

Bestellen

 1. Ga naar de pagina die aangegeven staat in spoor.
 2. Klik op de knop ‘Direct bestellen’.
 3. Vul uw gegevens in en klik op ‘In winkelwagen’.
 4. Vul uw kortingscode in. De prijs verandert nu van € 39 naar € 8,95.
 5. Rond uw bestelling af door te betalen met iDEAL of creditcard.
 6. Nadat u heeft betaald, kunt u uw e-ticket direct downloaden en uitprinten op uw persoonlijke pagina. Daarnaast ontvangt u van ons een bevestigingsmail. Hierin staat ook een verwijzing naar uw persoonlijke pagina, zodat u uw e-ticket ook op een later moment kunt downloaden en printen.

Reizen met het NS Meereisretour

Printen

 • Print het ticket op A4 formaat in een staande positie (anders werkt de barcode niet).
 • Controleer of het e-ticket goed leesbaar is. Alleen geldig als ze goed leesbaar en op het juiste formaat zijn uitgeprint.

Identiteitsbewijs

Een e-ticket van NS is persoonsgebonden. Het is dan ook alleen geldig in combinatie met een geldig identiteitsbewijs.

Poortjes openen

U hoeft met een e-ticket niet in te checken. Gesloten poortjes opent u met vierkante barcode op het e-ticket. Gebruik altijd de poortjes met de afbeelding ‘scan ticket’ op de rechter deur van het poortje, en aan het verlichte vlak aan de rechterzijde van het poortje.

Stappenplan: zo opent u een poortje met uw e-ticket

 1. Ga naar een poortje met het 'scan ticket'-symbool.
 2. Houd de barcode tegen het verlichte vlak aan uw rechterzijde
 3. Het poortje opent en u kunt nu het station betreden of verlaten.

Veelgestelde vragen

Is het Meereisretour alleen geldig op vertoon van mijn abonnement?

Nee, het Meereisretour is een gewoon e-ticket, waarbij de medereiziger zich dient te identificeren. Het Meereisretour is alleen geldig als degene met wie wordt meegereisd een geldig vervoerbewijs of geldige check-in kan tonen en 12 jaar of ouder is.

Hoeveel reizigers met een Meereisretour kunnen meereizen met iemand met een geldig vervoerbewijs?

Per reiziger met een geldig vervoerbewijs kan maximaal 1 persoon met een Meereisretour meereizen in dezelfde klasse als de reiziger met wie meegereisd wordt.

Moet ik het Meereisretour aan iemand anders geven, of mag ik het ook zelf gebruiken?

U kunt het Meereisretour aan iemand anders geven of zelf gebruiken, mits degene met wie wordt meegereisd een geldig vervoerbewijs of geldige check-in kan tonen en 12 jaar of ouder is. Als u met de kortingscode een Meereisretour koopt, kunt u op het e-ticket aangeven wie ermee gaat reizen.

Heb ik recht op Geld Terug Bij Vertraging?

Ja, u heeft recht op Geld Terug Bij Vertraging. De vergoeding wordt gebaseerd op basis van het door u betaalde bedrag. U dient hiervoor het Geld Terug Bij Vertraging formulier te gebruiken dat u kunt verkrijgen aan het loket.

Hoe kan ik mijn e-ticket in handen krijgen?

Het e-ticket wordt in het bevestigingsscherm na de betaling aangemaakt. Dit kan enkele ogenblikken duren. Vervolgens krijgt u een link die u aanklikt. Het pdf-bestand dat nu verschijnt is het e-ticket dat u nu uitprint en waarmee u op reis kunt gaan. Wilt u later printen, dan kan dat via de e-mail die u achteraf krijgt toegestuurd

Heeft u nog vragen?

Kijk dan op de NS Community of neem contact op met NS Klantenservice.