Naar content

Hoofdnavigatie

Pride Amsterdam 2019

Pride Amsterdam is een festival om te vieren dat je kunt zijn wie je bent en mag houden van wie je wilt. Een weekend per jaar bepalen LHBT’s (Lesbisch, Homo, Biseksueel en Transgender) in de hoofdstad de norm. Opa’s en oma’s met kleinkinderen in het roze gekleed en mensen met t-shirts als “my best friend is gay” of “gay for a day” zijn door de hele stad te zien. Het thema van Pride Amsterdam 2019 is ‘Remember the past, create the future’.


Goed om te weten

  • In 2019 vindt dit event plaats vanaf 27 juli tot en met 4 augustus 2019. Met als hoogtepunt de Canal Parade op zaterdag 3 augustus
  • De botenparade is zowel vanaf station Amsterdam Centraal als vanaf station Amsterdam Amstel goed lopend bereikbaar.
  • Ga voorbereid op reis. Niet alle stations in Nederland zijn laat in de avond per trein nog bereikbaar. Voor een actueel reisadvies is de NS Reisplanner beschikbaar en de Reisplanner Xtra app. Check deze kort voor vertrek nogmaals voor de meest actuele informatie.
  • In verband met verwachte drukte in treinen en op stations is handig voor degene die met een OV-chipkaart reizen, om vooraf voldoende saldo op de kaart te laden, ook voor de terugreis.