Direct naar hoofdinhoud

Hoofdnavigatie

Praktische informatie

We adviseren je vooraf je reis te plannen en online het Dutch Grand Prix Retour te kopen. Koop je retour voor 16 juni, dan reis je straks met 20% korting! Met dit retour hoef je niet op dezelfde dag weer terug te reizen. Let op: andere actiekaarten zijn niet geldig op 3, 4 en 5 september 2021.


Koop een geldig vervoerbewijs

Ook voor je reis naar de Dutch Grand Prix Zandvoort heb je een geldig vervoerbewijs nodig. Zorg daarom dat je de trein instapt met een geldig treinkaartje.

E-ticket of Dutch Grand Prix Retour

Het je een e-ticket of het Dutch Grand Prix Retour aangeschaft? Vergeet dan niet om vooraf je e-tickets te laden op je mobiel in de NS-app. Afdrukken kan natuurlijk ook.

Reizen met een OV-chipkaart

Reis je met een OV-chipkaart? Vergeet dan niet vooraf je saldo op te laden. Wist je dat dit ook automatisch kan, dan heb je altijd voldoende saldo op je kaart staan. Dit scheelt tijd op jouw reisdag zelf en je voorkomt hiermee de wachtrijen bij de kaartautomaat. Reizigers met een NS Flex abonnement betalen achteraf.

Reizen met een Studentenreisproduct

Als student met een weekabonnement kun je op zaterdag 2 en zondag 3 mei niet vrij reizen; je reist op saldo met 40% korting. Met een weekendabonnement kun je wel vrij reizen in het weekend.

Snel door de poortjes

Op de meeste grote stations in Nederland zijn de poortjes inmiddels gesloten. Houd voor een snelle doorstroom je vervoerbewijs vast gereed. Wist je dat je niet hoeft te wachten met in- of uitchecken tot het poortje na je voorganger weer gesloten is? Je kunt achter elkaar in- of uitchecken.

Heb je het Dutch Grand Prix Retour gekocht? Dan kun je alleen de poortjes met een barcodelezer openen. Een poortje met een barcodelezer herken je aan het “glaasje” en scanticket symbool. Dit geldt ook voor een ticket dat je op je mobiel hebt geladen. Zet je scherm alvast op helder om opstopping te voorkomen.

Plan je reis

Ga goed voorbereid op pad en plan je reis met de NS Reisplanner of in de NS-app. Houd rekening met grote drukte en eventueel extra reistijd. Check vooraf ook alvast je terugreis als je laat op de avond nog naar huis reist, zodat je je aansluiting kunt halen.

Kijk op de dag zelf, kort voor vertrek, voor het meest actuele advies. Op het station zie je de actuele vertrekinformatie op de digitale schermen.

Treinwijzer

Voor reizigers die vooraf meer inzicht willen in drukte in de trein, hebben we de Treinwijzer in het leven geroepen. Met de Treinwijzer in de NS-app check je eenvoudig de verwachte drukte per treinreis. Meld je reis ook aan met Treinwijzer.

Wandelroute vanaf station Zandvoort aan Zee

Zandvoort is uitstekend bereikbaar met de trein. Mede door een directe treinverbinding vanuit Amsterdam, Haarlem en Den Haag. Circuit Zandvoort ligt op 15 minuten loopafstand vanaf het NS Station. Op het stationsplein loop je naar rechts, richting de Van Speijkstraat. Aan het einde van de weg steek je schuin over, langs het tankstation en vervolg je de route over de Burgemeester van Alphenstraat. Na 500 m zie je aan de rechterkant de ingang van het Circuit Zandvoort.

Let op: op 2, 3, 4 en 5 september 2021 zijn er geen OV-fietsen beschikbaar op station Zandvoort aan Zee.

Reizen met een functiebeperking

Ben je minder goed ter been, slechthorend of slechtziend? NS biedt diensten en faciliteiten die helpen bij de treinreis en op het station. Denk aan hellingbanen, een OV-Begeleiderskaart of een OV-chip Plus abonnement. Tijdens je reis staat onze reisassistentie je graag bij. Lees op de pagina Reizen met een beperking alle informatie die je nodig hebt om je reis goed voor te bereiden.

Speciaal voor het reizen naar Zandvoort aan Zee op 3, 4 en 5 september treft NS maatregelen. Informatie hierover volgt later. Houd deze pagina goed in de gaten.

Meer over Dutch Grand Prix in Zandvoort

Luchtfoto Circuit Zandvoort