Direct naar hoofdinhoud

Hoofdnavigatie

EK voetbal 2021

EK voetbal (EURO 2020)

Van 11 juni t/m 11 juli 2021 zal de 16e editie van het EK voetbal (EURO 2020) plaatsvinden. Het EK voetbal wordt in elf Europese steden gespeeld. Daarvan is Amsterdam er één! In de Johan Cruijff ArenA vinden drie groepswedstrijden plaats (13, 17 en 21 juni 2021) met het Nederlands elftal en een achtste finale op 26 juni.


Met de trein naar het EK voetbal?

Kom je met de trein onze leeuwen aanmoedigen tijdens het EK voetbal in de Johan Cruijff ArenA? Bereid je goed voor en plan je reis. Check vooraf de actuele vertrektijden. Dit kan vanaf 10 dagen voor vertrek via de Reisplanner of in de NS-app.

  • Reis je uit de richting Schiphol Airport, Utrecht Centraal en Amsterdam Centraal, dan reis je het beste naar station Amsterdam Bijlmer ArenA.
  • Reis je uit de richting van Almere/Zwolle, dan kun je het beste naar station Duivendrecht reizen. Ook dit station ligt op loopafstand van de JC ArenA. Dat scheelt overstappen op een al drukke metro en je hoeft niet extra in- en uit te checken.

Drukte in de trein

We verwachten veel bezoekers. Houd daarom rekening met grote drukte in de treinen naar Duivendrecht en naar Amsterdam Bijlmer ArenA. Dit zal ook op de andere genoemde stations het geval zijn. Neem daarom ruim de tijd voor je reis, ook voor terug.

Terugreis plannen

Plan ook alvast je terugreis. Zo weet je zeker dat je de aansluiting haalt aan het einde van de avond.

Treinwijzer

Voor reizigers die vooraf meer inzicht willen in drukte in de trein, hebben we de Treinwijzer in het leven geroepen. Met de Treinwijzer in de NS-app check je eenvoudig de verwachte drukte per treinreis. Meld je reis ook aan met Treinwijzer.

Bereid je goed voor

Vervoersbewijs

  • OV-chipkaart: Reis je met een OV-chipkaart? Laad vooraf je saldo op. Zo hoef je niet in de rij te staan bij de kaartautomaten op het station. En wist je dat dit ook automatisch kan? Met automatisch opladen heb je altijd voldoende saldo op je kaart staan.
  • E-ticket: Heb je geen OV-chipkaart, dan kun je met een e-ticket reizen. Een e-ticket koop je online of bestel eenvoudig een treinkaartje in de NS-app op je mobiel.

Poortjes

Houd voor een snelle doorstroom je vervoersbewijs alvast gereed. Zo kan jij, maar ook degene na jou, snel in- of uitchecken. Heb je een e-ticket? Je opent de poortjes met de barcode door je ticket te laten scannen bij poortjes met een barcodelezer.

Verantwoord reizen tijdens corona

Wij doen er alles aan om jouw reis zo vertrouwd en veilig mogelijk te maken. Als je met de trein reist, bereid je goed voor. Het gebruik van een mondkapje is verplicht. Ook vragen we je om je op de perrons en in de stations zoveel mogelijk te verspreiden en om afstand te bewaren.

Over het EK voetbal

Van 11 juni t/m 11 juli 2021 zal de 16e editie van het EK voetbal (EURO 2020) plaatsvinden. Het EK wordt in elf Europese steden gespeeld. Daarvan is Amsterdam er één! In de Johan Cruijff ArenA vinden drie groepswedstrijden en één finalewedstrijd (13, 17, 21 en 26 juni 2021) met het Nederlands elftal plaats. Bij elke wedstrijd zal de ArenA volstromen met12.000 Oranjefans.

Plan je reis

Twee vrouwen met mondkapje op zitten naast elkaar in de trein

Ga je op reis?

Bereid je goed voor en check wat jij kan doen om je reis goed voor te bereiden​.

Verantwoord reizen tijdens corona

NS neemt maatregelen om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

Man in elektrische rolstoel checkt in

Reizen met een beperking

Gewoon kunnen reizen met de trein, ook als je een beperking hebt.