Hoofdnavigatie

Naar content

Bus, tram en metro terug in de Reisplanner

Wist u dat de Reisplanner op ns.nl sinds kort weer actuele reisinformatie voor alle vormen van openbaar vervoer bevat? In de Reisplanner zijn nog meer handige zaken toegevoegd, die u kunnen helpen bij het plannen van uw reis.


Top 6 handige dingen die u op weg helpen

1. Reizen van deur tot deur

Nadat u uw vertrekadres en bestemming in hebt gevuld verschijnt uw complete reis (inclusief wandeling, bus, tram en trein) in het scherm. De reis is ook op te slaan in uw agenda of te delen met anderen. De reisinformatie is actueel. Dus ook met vertragingen of andere verstoringen in de dienstregeling wordt rekening gehouden!

2. OV-fiets punt met beschikbaarheidscijfer

Met deze functionaliteit kunt u snel en eenvoudig zien waar het dichtstbijzijnde OV-fiets punt is. Daarnaast ziet u hoeveel fietsen er nog beschikbaar zijn en hoe u daar komt. Het overzicht wordt automatisch getoond bij elk reisadvies.

 

3. Faciliteiten op stations

Alle faciliteiten op het station naar keuze, zoals winkels, toiletten en de fietsenstallingen, bekijkt u eenvoudig in 1 overzicht.

 

4. Treininformatie

Wanneer u op het treinicoontje van gekozen reisadvies klikt, verschijnt informatie over de lengte van uw trein (treindelen), het ritnummer en het aantal zitplaatsen. Zo kunt u thuis al beoordelen wat de actuele treinlengte is en of die korter is dan gepland.

 

5. Stipheidsindicator (vanaf 9 november)

Weten hoe vaak uw trein op tijd rijdt? Wanneer u in het reisadvies klikt, ziet u een stiptheidscijfer. Dit cijfer geeft aan hoe vaak uw trein in de afgelopen 3 maanden op tijd aan kwam.

 

6. Drukte-indicator (vanaf 23 november)

Met de drukte-indicator ziet u hoe druk uw trein is. De indicator geeft een prognose voor de gemiddelde drukte voor de hele trein en is gebaseerd op eerdere cijfers en de geplande treinlengte. Is de trein van uw keuze een drukke trein? Kijk dan in de Reisplanner of een trein eerder of later misschien rustiger is. 

Ook handig

Wist u dat u tijdens het plannen van uw reis direct een kaartje kunt kopen via de Reisplanner? Ook kunt u in Reisplanner direct de prijs van uw reis zien. Zo komt u niet voor verrassingen te staan.