Direct naar hoofdinhoud

Hoofdnavigatie

SPOOR

Speciaal voor onze reizigers presenteren we SPOOR. De digitale april-editie barst van de inspiratie voor een dagje winkelen, wandelen of verwonderen. Zo nemen we je o.a. mee naar Leeuwarden en Almere, twee steden met een geheel eigen karakter. En hebben we de mooiste bloesemwandelingen voor je op een rij gezet.


Lang leve Leeuwarden

Vergeet Amsterdam, Maastricht of Utrecht: Leeuwarden is perfect voor een dagje of weekendje weg. Natuurlijk ken je Leeuwarden als het begin- en eindpunt van de Elfstedentocht. Maar er is meer dan dat. Het is namelijk zowel een bruisende studentenstad als een oude hofstad – en die sfeer vind je op verschillende plekken terug. Van dineren in de bajes tot wandelen in de tuin van de Oranjes en shoppen in de leukste winkelstraat van Nederland: in Leeuwarden kan het. Ontdek het zelf. 

Mooie bloesemwandelingen

In de maanden april en mei kún je er bijna niet omheen: bloesem. De bloeiperiode is onder meer afhankelijk van het weer, maar bepaalde boomsoorten houden hun eigen bloeiperiode. Zo weet je dat je voor de Japanse sierkers te laat kunt zijn – maar voor de meidoorn en kornoelje ruim op tijd. Om jou de gelegenheid te geven deze kleurige bloemenpracht in alle rust te bewonderen, hebben wij de vijf mooiste bloesemwandelingen voor je op een rij gezet.

Korting op lezingen en workshops

De Vrije Academie – het grootste onderwijsinstituut voor kunst en cultuur – heeft ook voor deze editie van SPOOR weer een speciaal programma samengesteld. Kies uit te gekke stadswandelingen, een workshop Portretschilderen of een workshop Ecoprinten, mét een mooie korting.