Naar content

Hoofdnavigatie

Naar content

Hoofdnavigatie

SPOOR/digitaal

Speciaal voor onze abonnementhouders en klanten presenteren we SPOOR voor het eerst digitaal. Een editie over reizen in coronatijd, met veel actuele en praktische informatie, maar ook boordevol inspiratie. Want het mag weer als we ruimte maken voor elkaar: een dag eropuit met de trein om familie of vrienden te bezoeken. En wie weet ontdek je Nederland opnieuw!


Nazomeren aan de Waal

De gemoedelijke studentenstad Nijmegen mixt historie met creativiteit en sfeervolle terrassen en winkels met verrassende musea. Hoog tijd om de zomer te gaan vieren in deze stad aan de Waal, een van de oudste steden van ons land.  

De grootste stad van Gelderland heeft een klein, maar fijn stadshart. Wie vanuit het station doorsteekt naar het Keizer Karelplein staat al aan het begin van de Oranjesingel, die als een hoepel om de binnenstad past en via de Waalbrug de stad verlaat. Voor gezelligheid en stadse fratsen blijf je binnen de singel; daar wachten straten vol historie, eigenzinnige winkeladresjes, kunst en cultuur.

NS brengt je ook nu van deur tot deur

Of je nu voor je werk, studie of een dagje uit de trein neemt, de reis begint al op de drempel van je voordeur. Van het veilig stallen van je eigen fiets of parkeren van je eigen auto bij het station, tot het huren van een deelauto via Greenwheels. 

En wat dacht je van de blauw-gele OV-fiets? Deze ideale huurfiets voor het laatste stukje van je reis vind je inmiddels op bijna 300 locaties. Niet alleen op veel stations, maar ook bij bus- en metrohaltes en zelfs P+R-terreinen.

NS helpt je graag bij het kiezen van het aansluitende vervoermiddel dat op dat moment bij je past.

Wandelen met een boswachter

Marieke Schatteleijn, boswachter en tv-presentator van BinnensteBuiten, volgt de NS-wandeling Gein en Vecht, ten zuiden van Amsterdam. Eindeloze vergezichten, spectaculaire wolkenluchten en heel veel water.

Ergens op twee derde van de wandeling, midden in de Aetsveldse Polder, in een zee van gras met strepen van water, zie je aan de horizon de Rembrandttoren, een van de hoogste wolkenkrabbers van Amsterdam. Marieke: ‘O ja, zo dichtbij is de stad. Dat zou je, als je hier staat, niet zeggen, hè?’