Naar content

Hoofdnavigatie

Koningsdag Amsterdam

De hoofdstad kleurt zoals elk jaar op 27 april weer helemaal oranje! Natuurlijk kun je op allerlei plekken in de stad evenementen, activiteiten, muziek en vrijmarkten vinden. Ben je met kinderen neem een kijkje bij de kindervrijmarkt in het Vondelpark. Daarnaast vind je tal van kleine en grotere evenementen in de binnenstad. De grote dance-events bevinden zich buiten de binnenstad. Deze evenementen zijn per trein goed bereikbaar.


Kom met de trein

Overal in de stad vind je vrijmarkten, evenementen, muziek en activiteiten. Bekijk hier hoe je het beste kan reizen naar jouw Koningsdagbestemming. Op dit kaartje zie je een legenda van festiviteiten in en rond de stad.

Goed om te weten

  • Houd rekening met extra drukte in de treinen en op stations, we verwachten veel bezoekers
  • Ook in Amsterdam gelden speciale regels over alcoholgebruik
  • Station Amsterdam RAI is gesloten, reizen kan via station Amsterdam Zuid
  • Station Amsterdam Sciencepark is gesloten, reizen kan via station Amsterdam Amstel
  • Andere bus- en tramtijden op 27 april. Kijk op gvb.nl voor alle informatie

Vrijmarkten in de binnenstad

De binnenstad ligt op loopafstand van station Amsterdam Centraal. Als je vanuit de richting Utrecht reist kun je ook uitstappen op station Amsterdam Amstel en vanaf daar verder te reizen met de metro of tram. Vanuit de richting Noord-Holland kun je op station Amsterdam Sloterdijk overstappen op een tram, metro of bus naar de vrijmarkten in de binnenstad.

Vondelpark en Leidseplein

Naar het Vondelpark of het Leidseplein, reis je het snelst via station Amsterdam Zuid. Kom je vanuit de richting Haarlem en Zaandam, reis dan naar station Amsterdam Sloterdijk en stap over op metrolijn 50 naar Amsterdam Zuid. Vanaf station Amsterdam Zuid zijn beide locaties lopend te bereiken.

Festivals

Buiten de binnenstad zijn de grotere evenementen te vinden. Deze evenementen zijn alleen toegankelijk met vooraf gekochte entreebewijzen. Het heeft geen zin om op de dag zelf op de bonnefooi naar deze dance-evenementen te reizen.

Kingslandfestival RAI
Station Amsterdam RAI is gesloten tijdens Koningsdag. Ga je naar Kingsland Festival Amsterdam in de RAI? Je reist het snelst via station Amsterdam Zuid. Vanuit de richting Zaandam of Haarlem reis je naar station Amsterdam Sloterdijk. Daar kun je overstappen op metrolijn 50 naar Amsterdam Zuid. Vanaf station Amsterdam Zuid is een looproutes aangegeven.

Loveland van Oranje
Ga je naar Loveland van Oranje, reis dan naar station Amsterdam Amstel en volg vanaf daar de looproute naar het evenemententerrein in het Meerpark. Vanaf station Amsterdam Amstel rijden er ook pendelbussen naar het festival. Vergeet niet vooraf een kaartje te kopen voor de bus. Station Amsterdam Sciencepark is gesloten tijdens Koningsdag.

Urban Music Festival Kingsday
Ga je naar het Urban Music Festival, reis dan via station Amsterdam Sloterdijk en loop in 15 minuten naar het Stadspodium waar het festival plaatsvindt.

Oranjebloesem
Ga je naar Oranjebloesem, reis dan via Station Amsterdam Zuid naar het festival in het Olympisch Stadion.

Alle informatie over de festiviteiten en evenementen in Amsterdam vind je op www.amsterdam.nl/koningsdag.

Terugreis vanaf Amsterdam Centraal

Op de grote schermen buiten het station staat de vertrekinformatie van de treinen. Op deze borden zie je waar jouw trein vertrekt en welke ingang je het beste kunt nemen. Kijk altijd van tevoren op de Reisplanner voor de actuele reis- en vertrektijden.