Hoofdnavigatie

Naar content

Koningsdag in Alkmaar

Het centrum van Alkmaar viert 27 april Koningsdag, in de binnenstad worden verschillende festiviteiten georganiseerd. Vanaf station Alkmaar loop je zo naar de binnenstad. We verwachten dat er veel bezoekers naar Alkmaar komen, houd daarom rekening met extra drukte in de treinen en stations.


SLAM! Koningsdag

Ga je naar SLAM! Koningsdag? Dan reis je ook via station Alkmaar. Vanaf daar rijden er gratis pendelbussen tussen het station en het festivalterrein bij het AFAS Stadion. Op het station is de looproute naar de opstaphalte van de pendelbussen aangegeven. Alleen op vertoon van je toegangsbewijs mag je met de bus mee.

Terug naar huis?

Let goed op dat je in de juiste pendelbus stapt voor je terugreis. De bussen voor de treinen richting Haarlem of Amsterdam stoppen namelijk aan de achterzijde van station Alkmaar. Moet je richting Hoorn of Den Helder, dan stopt de pendelbus aan de voorzijde van het station.

Check tijdig de NS Reisplanner of op de Reisplanner Xtra app om te kijken of je je bestemming kunt halen. Lang niet alle stations zijn laat op de avond nog per trein bereikbaar. Hou daarbij ook rekening met de tijd die je nodig hebt om van het festivalterrein bij het station te komen.