Hoofdnavigatie

Naar content

Koningsdag 2018 in Den Bosch, Breda, Best

Op Koningsdag reizen veel feestvierders met de trein. Vanwege de verwachte drukte gelden er van donderdagavond 26 april 18.00 uur tot en met zaterdagochtend 28 april 7.00 uur andere spelregels op het station en in de trein.


Overal in het land vinden weer Koningsdagfestiviteiten en vrijmarkten plaats.

Kingsland festivals op Koningsdag zijn er niet alleen in Amsterdam, Oldenzaal en Groningen, maar ook weer in ’s-Hertogenbosch. In Breda is op de avond voor Koningsdag het meezing evenement Helden van Oranje in het Breepark. Op Koningsdag is alweer voor het vijfde jaar 538Koningsdag op het Chasséveld en in Best, vlakbij Eindhoven, wordt voor de vijfde keer Supersized Kingsday Festival gehouden op het terrein van Aquabest.

Deze festivals zijn niet gratis.

Ga je naar

  • Kingslandfestival Den Bosch? Reis dan naar station ’s Hertogenbosch. Vanaf daar kun je met een speciale pendelbusservice (niet gratis) naar de Pettelaarse Schans.
  • 538Koningsdag Breda? Het Chasséveld is op loopafstand van het station. De looproute is met behulp van borden aangegeven.
  • Supersized Kingsday? Vanaf station Best rijden er pendelbussen naar het festivalterrrein v.v. . Een retourtje kun je bij de bus kopen.

Terug naar huis?

Als je laat op de avond nog naar huis reist, check dan vooraf de NS Reisplanner of met de Reisplanner Xtra app of je je bestemming kunt halen. Lang niet alle stations zijn laat op de avond per trein nog bereikbaar. Vergeet daarbij niet om ook rekening te houden met de tijd die je nodig hebt om van het festivalterrein bij het station te komen.