Hoofdnavigatie

Naar content

Koningsdag in Groningen

Dit jaar brengt het koningspaar een bezoek aan Groningen. Des te meer reden om dit jaar in Groningen Koningsdag te vieren.


Groningen viert Koningsdag met muziek en vrijmarkten in de binnenstad en op de Groningse singels. Traditiegetrouw kun je de Oranjemarkt bezoeken of naar een van de vele muziekoptredens.

De binnenstad ligt op zo’n 15 minuten loopafstand van het station.

Voor het 2e jaar wordt op de avond van 26 april weer het oranje meezingfeest Helden van Oranje gehouden in het Stadspark Drafbaan en op Koningsdag vindt op deze locatie ook weer Kingsland Festival Groningen plaats. Het Stadspark ligt op zo’n 25 minuten loopafstand van station Groningen.

Toegang tot deze festivals is alleen mogelijk als je een entreekaart hebt gekocht.

Koningsbezoek

Dit jaar is voor Groningen een bijzonder jaar. Op 27 april 2018 zijn Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima met hun familie aanwezig bij de viering van Koningsdag in Groningen. Lees hier alles over het programma tijdens de 2 uur durende wandeling door de binnenstad.

Met de trein terug naar huis?

Check tijdig de NS Reisplanner of de Reisplanner Xtra app om te kijken of je je bestemming kunt halen. Lang niet alle stations zijn laat op de avond nog per trein bereikbaar. Hou daarbij ook rekening met de tijd die je nodig hebt om van festivalterrein naar het station te gaan.