Hoofdnavigatie

Naar content

Koningsdag in Zwolle, Oldenzaal, Enschede

Op Koningsdag reizen veel feestvierders met de trein. Vanwege de verwachte drukte gelden er van donderdagavond 26 april 18.00 uur tot en met zaterdagochtend 28 april 7.00 uur andere spelregels op het station en in de trein.


Overal in het land vinden weer Koningsdagfestiviteiten en vrijmarkten plaats. Kingsland festivals op Koningsdag zijn er niet alleen in Amsterdam, Den Bosch en Groningen, maar ook weer in Oldenzaal. In Zwolle vindt op de avond van 26 april – Koningsnacht - voor het eerst het Koningsnacht Spektakel plaats op het festivalterrein De Grote Voort en op Koningsdag wordt hier ook weer Kingdance gehouden. In Enschede kun je op het terrein van de TU Twente op de avond van 26 april Kingsnight bezoeken en op Koningsdag Hardfest.

Ga je naar

  • Kingslandfestival Oldenzaal? Reis dan naar station Hengelo. Vanaf daar rijden er pendelbussen naar het evenemententerrein.
  • Koningsnacht Spektakel of Kingdance Zwolle? Vanaf station Zwolle kun je lopend naar het festivalterrein De Grote Voort, volg de bewegwijzering.
  • het festivalterrein van de TU Twente voor Kingsnight of Hardfest? Reis dan naar station Enschede Kennispark. Het festivalterrein ligt op enkele minuten lopen loopafstand van dit station.

Toegang tot deze festivals is alleen mogelijk als je een entreekaart hebt gekocht.