Naar content

Hoofdnavigatie

Oranjedienstregeling

Op vrijdagavond 26 april en zaterdag 27 april rijden de treinen volgens de Oranjedienstregeling. Wij zetten tijdens Koningsnacht en -dag op een aantal drukke trajecten extra en langere treinen in. In enkele gevallen moet er rekening gehouden worden met andere vertrektijden, andere vertreksporen of een extra overstap. Soms hebben treinen ook een andere eindbestemming dan in de reguliere dienstregeling. Ga voorbereid op pad en plan je reis vooraf met de NS Reisplanner of de NS-app.


Een geldig treinkaartje

Ook op Koningsdag heb je een geldig vervoerbewijs nodig. Zorg daarom dat je de trein instapt met een geldig treinkaartje. Je kunt vooraf online een treinkaartje kopen.

Reis je met een OV-chipkaart? Vergeet dan niet vooraf je saldo op te laden. Wist je dat dit ook automatisch kan, dan heb je altijd voldoende saldo op je kaart staan. Dit scheelt tijd op Koningsdag zelf en je voorkomt hiermee de wachtrijen bij de kaartautomaat. Reizigers met een NS Flex abonnement betalen achteraf.

Reizen van en naar Schiphol

Moet je op Koningsdag naar Schiphol? Plan dan tenminste een half uur extra reistijd in vanwege de drukte in de treinen en de stations. Reizigers die een vlucht moeten halen en in Amsterdam verblijven kunnen ook vanaf een van de omliggende Amsterdamse stations reizen. Plan vooraf je reis via de NS Reisplanner of de NS-app.

Gesloten stations

Stations Amsterdam RAI en Amsterdam Sciencepark zijn op deze dag gesloten in verband met de drukte en de festivals. Station Amsterdam RAI is gesloten voor trein en metro, reizen kan via station Amsterdam Zuid. Op last van de politie is station Amsterdam Sciencepark gesloten, reizen kan via station Amsterdam Amstel.

Intercity direct

De Intercity direct rijdt op Koningsdag gewoon vanaf Amsterdam Centraal naar Breda en vice versa. Reizigers tussen Schiphol-Rotterdam en vice versa reizen met toeslag.

Internationale treinen

Reis je met Koningsdag met een internationale trein? De aankomst- en vertrekstations van internationale treinen zijn op Koningsdag ongewijzigd. Ga tijdig op pad om je trein te halen. Plan vooraf je reis via de NS Reisplanner of de NS-app.