Hoofdnavigatie

Naar content

Oranjedienstregeling

Op donderdagavond 26 en vrijdag 27 april rijden de treinen volgens de Oranjedienstregeling.


Extra en langere treinen Koningsnacht en Koningsdag

Op donderdagavond 26 april en vrijdag 27 april rijden de treinen volgens de Oranjedienstregeling. Wij zetten tijdens Koningsnacht en -dag op een aantal drukke trajecten extra en langere treinen in, zodat we iedereen naar zijn of haar bestemming kunnen brengen. Let op: Dit kan betekenen dat treinen op andere tijden rijden of van andere perrons vertrekken en/of een andere eindbestemming hebben. Soms krijg je te maken met een extra overstap. Ook de dienstregeling van IC Brussel is op Koningsdag aangepast. Ga voorbereid op pad en plan je reis vooraf met de NS Reisplanner.

Koop Oranje-retour met 20% korting (actiekaarten niet geldig)

Koop online het Oranje-retour en reis op Koningsdag met 20% korting naar jouw Koningsdagbestemming. Je kunt tot en met 27 april 14.00 uur online het Oranje-retour kopen. Actiekaarten zijn op deze dag niet geldig in de treinen.

Vooraf saldo opladen

Reis je met een OV-chipkaart? Vergeet dan niet vooraf je saldo op te laden in verband met de verwachte drukte bij de automaten op de stations. Wist je dat dit ook automatisch kan, dan heb je altijd voldoende saldo op je kaart staan.

Reizen van en naar Schiphol

Moet je op Koningsdag naar Schiphol? Plan dan tenminste een half uur extra reistijd in vanwege de drukte in de treinen en de stations. Reizigers die een vlucht moeten halen en in Amsterdam verblijven kunnen ook vanaf een van de omliggende Amsterdamse stations reizen. Plan vooraf je reis via de NS Reisplanner of de Reisplanner Xtra app.

Gesloten stations 

Stations Amsterdam RAI en Amsterdam Sciencepark zijn op deze dag gesloten in verband met de drukte en de festivals. Station Amsterdam RAI is gesloten voor trein en metro, reizen kan via station Amsterdam Zuid. Op last van de politie is station Amsterdam Sciencepark gesloten, reizen kan via station Amsterdam Amstel.

Intercity direct

De Intercity direct rijdt op Koningsdag gewoon vanaf Amsterdam Centraal via Rotterdam Centraal naar Breda en vice versa. Reizigers tussen Schiphol - Rotterdam en vice versa reizen met toeslag.

Internationale treinen

Alle internationale treinen rijden dit jaar ook op Koningsdag gewoon vanaf en naar Amsterdam Centraal met uitzondering van de Intercity Brussel en de Eurostar. IC Brussel rijdt op Koningsdag tussen Den Haag Centraal en Brussel v.v. behalve de eerste twee treinen naar Brussel en de laatste twee treinen uit Brussel. Deze rijden wel vanaf en naar Amsterdam Centraal. De eerste Eurostar uit België rijdt niet verder dan Rotterdam Centraal. Om je internationale trein te halen, is het raadzaam om tenminste een half uur eerder te vertrekken. In de steden, treinen en stations kan het namelijk erg druk zijn. Kijk voor meer informatie op nsinternational.nl.