Naar content

Hoofdnavigatie

Lekker lezen doe je in de trein

NS draagt lezen een warm hart toe, want lezen is één van de favoriete tijdsbestedingen in de trein. Reizen met de trein geeft een moment van ontspanning, een moment voor jezelf. Terwijl u reist heeft u tijd om de krant te lezen of uw mail, of om even heerlijk weg te duiken in een mooi boek. Of het nu digitaal is of op papier, bijna iedereen heeft wel iets te lezen bij zich.

 

NS en Tijd voor Lezen

Lezen is één van de belangrijkste zaken die men moet kunnen om op een juist maatschappelijk niveau en een economisch onafhankelijk leven te leiden. Lezen maakt je slimmer, socialer en weerbaarder in allerlei opzichten. Daarnaast verbindt taal mensen. Jong en oud, man en vrouw en door alle culturele lagen van de bevolking heen.

NS werkt sinds 2001 samen met de Stichting CPNB (Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek) en sponsort de onderstaande grote lees bevorderende campagnes.

  • Boekenweek (maart)
  • De Kinderboekenweek (oktober)
  • De NS Publieksprijs (oktober en november)

Rondom deze campagnes willen we onze reizigers verrassen en inspireren en een positief gevoel toevoegen aan de reisbeleving met de trein. Want lekker lezen doe je in de trein!

Boekenweek 2020

Van zaterdag 7 t/m zondag 15 maart is het weer Boekenweek.

Conducteur leest voor tijdens Kinderboekenruil

Kinderboekenweek 2020

De Kinderboekenweek 2020 is van 30 september tot 11 oktober.

Rinkeldekink van Martine Bijl wint de NS Publieksprijs 2019

Rinkeldekink werd daarmee Boek van het Jaar.