Direct naar hoofdinhoud

Hoofdnavigatie

Met de trein van Amsterdam naar Utrecht

Stap op het station direct in de trein, en reis comfortabel tussen Amsterdam en Utrecht in 26 minuten. Boek meteen je e-ticket online vanaf € 8,80.

Koop kaartje

26 minuten

reistijd van station naar station

5.892 gram

CO2-uitstoot bespaard, vergeleken met dezelfde reis per auto

0 keer

overstappen op dit traject

Waar ga jij naartoe vandaag?

Met de trein reis je comfortabel van Amsterdam Centraal naar Utrecht Centraal. En je bent nog groen bezig ook. Zo bespaar je een uitstoot van bijna 6.000 gram CO2, vergeleken met dezelfde afstand als je die per auto aflegt, omdat elke trein van NS voor 100% op windstroom rijdt. Je bent een klein half uurtje onderweg. 

Genoeg te doen in Utrecht. Een cultuureel dagje uit door een bezoek aan het Centraal Museum Utrecht of verschillende kleinere musea te vinden in de stad. Combineer een dagje Utrecht van april t/m september met SOIA, zoals Utrechters zelf zeggen. Strand Oog in Al dus. Een relaxte plek waar je neerploft op het gras of in het zand en een lekker hapje kunt eten.

Treinkaartjes Amsterdam - Utrecht

Heb je nog geen ov-chipkaart of treinkaartje? Dan zijn er verschillende mogelijkheden om deze reis te maken:

Een digitaal treinkaartje

Koop je een digitaal treinkaartje naar Utrecht Centraal, dan bespaar je 1 euro per kaartje, vergeleken met de kaartautomaat. Lees hier alles over digitale treinkaartjes.

NS Groepsticket Daluren

Al vanaf twee personen is een Groepsticket een interessante optie. Met een NS Groepsticket Daluren kies je vooraf het traject en bepaal je hoe groot jouw reisgezelschap is. Hoe groter de groep, hoe goedkoper het treinkaartje per persoon. Met wie ga jij langs de Oudegracht in Utrecht lopen? Bekijk hier de details over NS Groepsticket Daluren.

Vroegboekkorting

Als je over 4 of meer dagen op reis gaat, profiteer je van 10% korting met NS Vroegboek Dal. Nog voordeliger naar Rotterdam dus! De trein is in de daluren wat rustiger, dus zo heb je én korting én een hogere kans op zitplaats te pakken. Lees hier alles over NS Vroegboek Dal.