Direct naar hoofdinhoud

Hoofdnavigatie

Met de trein van Groningen naar Amsterdam

Stap direct in de trein, en reis comfortabel tussen Groningen en Amsterdam in 2:04 uur. Boek eenvoudig je e-ticket online vanaf € 29,40.

Alle treinkaartjes Enkele reis

2:04 uur

reistijd van station naar station

21.840 gram

CO2-uitstoot bespaard, vergeleken met dezelfde reis per auto

1 keer

overstappen op dit traject

Trein Groningen - Amsterdam

Met de trein reis je comfortabel van Groningen naar Amsterdam Centraal. En je bent nog groen bezig ook. Zo bespaar je bijna een uitstoot van 22.000 gram CO2, vergeleken met dezelfde afstand als je die per auto aflegt, omdat elke trein van NS voor 100% op windstroom rijdt.

Vanuit de trein zie je het uitzicht veranderen van weidse vergezichten naar stedelijke bebouwing en alles daartussenin. En dan ineens sta je op Amsterdam Centraal, op een steenworp afstand van het centrum met de bekende grachten. Probeer ook eens de bekende straten juist te vermijden. Dan vind je de onontdekte parels van de hoofdstad. En een schat aan winkels, cafés en restaurants. Krijg je het niet allemaal gedaan in een dag? Verblijf dan een nachtje in een van de bijzondere hotels.    

Treinkaartjes Amsterdam - Groningen

Heb je nog geen OV-chipkaart of treinkaartje? Dan zijn er verschillende mogelijkheden om deze reis te maken:

Een digitaal treinkaartje

Wil je een los kaartje naar Amsterdam? Koop een digitaal treinkaartje, dan bespaar je 1 euro per kaartje, vergeleken met de kaartautomaat. Lees hier alles over digitale treinkaartjes.

NS Groepsticket Daluren

Al vanaf twee personen is een Groepsticket een interessante optie. Met een NS Groepsticket kies je vooraf het traject en bepaal je hoe groot jouw reisgezelschap is. Hoe groter de groep, hoe goedkoper het treinkaartje per persoon. Met zijn allen op naar Groningen, dus! Bekijk hier de details over NS Groepsticket Daluren.

Vroegboekkorting

Als je over 4 of meer dagen op reis gaat, profiteer je van 10% korting met NS Vroegboek Dal. De trein is in de daluren vaak wat rustiger, dus zo heb je én korting én een hogere kans op zitplaats te pakken. Zo kun je fijn van elkaar en van de mooie uitzichten genieten tijdens je reis. Lees hier alles over NS Vroegboek Dal.