Direct naar hoofdinhoud

Hoofdnavigatie

Top 10 prachtige boeken

Ook zo lekker gelezen deze zomer? Met deze 10 prachtige boeken houd je dat gevoel nog even vast! Stuk voor stuk boeken om lekker bij weg te dromen in een mooi verhaal. Daarmee vliegt je treinreis voorbij. Wil je van elk boek alvast het eerste hoofdstuk lezen? Lees dan snel verder.


Alle tijd - Ronald Giphart

Hun vriendschap begon bij de ontelbare avonden in hun stamcafé, avonden die nooit ophielden. Toen deze zes mannen begin jaren negentig besloten een bierbrouwerij te beginnen, werden ze naast vrienden ook zakenpartners. Vijfentwintig jaar later zijn ze op weg naar een Duitse boshut om nog één weekend samen te zijn, voordat ze het contract voor de verkoop van de brouwerij tekenen. Tijdens dit weekend reflecteren ze op de vriendschap en op het leven.

Als je de stilte ziet - Thomas Verborgt

De hoofdpersoon in deze roman wil graag een verbond vormen met Sander, zijn pleegbroer, maar dat lukt niet. Iets wat hij niet kan duiden staat in de weg en dat achtervolgt hem een leven lang. Wanneer hij afscheid neemt van zijn ouderlijk huis, begint hij aan de zoektocht naar zijn eigen leven. 

Mijn vaders hand - Bart Chabot

Velen kennen Bart Chabot als schrijver, als biograaf van Herman Brood of van tv. Maar wie kent Bart Chabot echt? Pas wanneer hij in 2018 voor de zoveelste keer in het ziekenhuis belandt en de dood in de ogen kijkt, stelt hij zichzelf, na lang uitstel, deze vraag. Hij graaft naar zijn Haagse wortels. Op nietsontziende en aangrijpende wijze doet hij vanuit zijn ziekenhuisbed verslag van een rijk doch getroebleerd leven. 

Suikerbastaard - Jaap Scholten

Frederik Spengler leidt een teruggetrokken bestaan in een Roemeens dorp. Op een avond verschijnt in het televisieprogramma Spoorloos een zwarte man die beweert familie te zijn. Diens claim dwingt Frederik naar de Hoorn van Afrika, op zoek naar de man. Jeugdliefde Mila staat erop hem te vergezellen. 

Tropenbruid - Susan Smit

Anna droomt van een grootser leven en reageert op een advertentie waarin een ambtenaar in Nederlands-Indië een echtgenote zoekt. Eenmaal in Batavia ontdekt Anna al snel dat haar huwelijk niets anders is dan een dekmantel voor carrièregekonkel, geheime liefdes en verzwegen familieverbanden. 

Uit het leven van een hond - Sander Kollaard

Henk van Doorn (56, IC-verpleegkundige, alleenstaand) wordt wakker, ontbijt, laat de hond uit, doet boodschappen. Het wordt allesbehalve een doodgewone zaterdag als Henks hond ziek blijkt. Het gegeven dat zijn hond gaat sterven, haalt gedachten naar boven: dat de tijd maar één richting kent; dat we zo kwetsbaar zijn; dat we zo eenzaam zijn, hoeveel liefde we ook vinden. 

Verzwegen - Karin Slaughter

Een studente is aan het hardlopen in het bos. Ze prent zichzelf in dat ze geen reden heeft om bang te zijn, maar ze heeft het gruwelijk mis. Een monster houdt zich schuil tussen de bomen, en hij wacht op het juiste moment om toe te slaan.

Viktor - Judith Fanto

1914. De zesjarige Viktor Rosenbaum redt weeskind Bubi uit een vijver. Tussen hen ontstaat een levenslange vriendschap en Bubi wordt opgenomen in de gegoede Weens-Joodse familie. Viktor, die maar niet wil deugen, ontpopt zich als rokkenjager en maakt geen van zijn vele studies af. De Anschluß in 1938 vormt een keerpunt: met heldhaftige vindingrijkheid en brutaliteit beschermt Viktor iedereen die hij liefheeft.

Wandellust - Twan Huys

In Wandellust verbreedt journalist Twan Huys zijn horizon en beschrijft de mooiste wandelgebieden van Nederland. In een turbulent jaar vindt hij rust tijdens lange tochten, soms met zijn vader en moeder, soms met vrienden en bekenden als Herman Finkers, prinses Irene, Geert Mak en Jane Goodall.

Zilveren vleugels - Camilla Läckberg

Faye is een nieuw leven begonnen; haar ex-man zit in de gevangenis en haar bedrijf Revenge is succesvol. Maar vlak voordat de lancering Revenge in de VS, wordt het bedrijf serieus bedreigd. Met de hulp van een zorgvuldig geselecteerd team van vrouwen, gaat Faye de strijd aan om haar bedrijf veilig te stellen - en om zichzelf en degenen die ze liefheeft te beschermen.