Direct naar hoofdinhoud

Hoofdnavigatie

Reisgids 12x Wijn Weekendje Weg in NL

Wist je dat we in Nederland wijngaarden hebben in alle provincies van ons land? Als dat geen reden is voor wijntoerisme in eigen land bedacht Peetra van der Knaap en schreef er een boek over.


12X Wijn Weekendje Weg is reisgids, achtergrondinformatie, naslagwerk en Nederlands overzicht ineen. “Mijn doel was om voor elke Nederlandse provincie de mooiste wijngaarden en bevlogen wijnboeren uit te lichten”, vertelt de auteur en wijnliefhebber. “Maar gaandeweg ontstond er een echte gids, zowel in de provincies zelf als in Nederland als wijnland. Dat maakt dit boek uniek. Zin in een wijn-weekendje-weg? Je slaat het open, zoekt een wijngaard voor in de middag, een bijzonder wijnrestaurant voor het diner en een unieke overnachting als afsluiter. En dat zijn niet de standaard namen. Ik heb parels ontdekt die ik met iedereen wil delen.” Achterin vindt de lezer een verklarend register met alle termen en informatie, zodat ook de beginnende liefhebbers ermee uit de voeten kunnen.

Met deze reisgids hoopt de auteur anderen net zo enthousiast te maken over Nederlandse wijngaarden als ze zelf is. Het is immers heerlijk om in eigen land op pad te gaan. Wat is afstand tenslotte. Je stapt in de trein en een paar uur later ben je in een andere wereld.

Voor wijntoeristen in eigen land alvast twee tips. In Frankrijk hebben we Ilja Gort, in Nederland Youp Cretier. Een bezoek aan het biologische Domein Hof te Dieren staat garant voor een beleving. En laat deze grootste ommuurde wijngaard in Nederland nu op loopafstand liggen van treinstation Dieren. Een andere hotspot is de onlangs geopende winkel van Nederlandse Streekwijnen. Deze winkel pal tegenover treinstation Sandpoort Zuid verkoopt uitsluitend Nederlandse wijnen uit alle provincies van Nederland. 

Winactie afgelopen

De winactie is helaas afgelopen, auteur Peetra van der Knaap heeft 2 winnaars uitgekozen. Zij hebben inmiddels persoonlijk bericht van ons ontvangen. 

Aan iedereen die niet gewonnen heeft: hartelijk dank voor de leuke en verrassende antwoorden! Peetra van der Knaap heeft deze als input gebruikt voor een nieuw artikel op haar site: Eerste wijnreis in Nederland