Naar content

Hoofdnavigatie

Naar content

Hoofdnavigatie

NS-Business Card met korting

Of je nou veel of weinig reist; altijd handig om in je portemonnee te hebben. Met de NS-Business Card kies je als ondernemer voor gemak en flexibiliteit. Ook als je voornamelijk met de auto reist. En nu éxtra voordelig met Dal abonnement!


Actie: Dal Abonnement met 40% korting

Met de actiecode D40 krijg je nu 40% korting op een Dal abonnement bij het bestellen van een NS-Business Card. Je betaalt een jaar lang in plaats van € 4,05 maar € 2 per maand.

Voordelen van een Dal abonnement:

 • 40% korting op je treinreizen buiten de spits, in het weekend en op feestdagen.*
 • Al interessant als je minimaal 1 keer per maand buiten de spits reist. 
 • Samenreiskorting van 40% voor 2 medereizigers.
 • Het abonnement staat op je NS-Business Card. Alle reiskosten worden achteraf in rekening gebracht.

* Wanneer reis je buiten de spits?

Op werkdagen vóór 6.30, tussen 9.00 en 16.00 en na 18.30. In het weekend de hele dag: tussen vrijdag 18.30 en maandagochtend 4.00. En op feestdagen de hele dag.

Reis je tijdens de spits? Dan betaal je het reguliere tarief voor je treinreis.

Hoe maak ik gebruik van de actie?

 1. Via de button ‘Bestel direct’ (bovenaan deze pagina) kun je de NS-Business Card bestellen.
 2. Kies bij ‘Stel uw NS-Business Card samen’ voor het Dal abonnement.
 3. Vul bij de tweede en derde stap je gegevens in.
 4. Bij de vierde stap ‘Controleer bestelling’ kun je helemaal onderaan de pagina de actiecode invoeren.
 5. Vul hier 'D40’ in en klik op ‘Controleren’. Je krijgt de volgende melding te zien: 'Bij aanschaf van een NS-Business Card met Dal abonnement krijgt u het eerste jaar 40% korting op de abonnementskosten.' Houd er rekening mee dat de prijs van het Dal abonnement niet automatisch al tijdens het bestellen wordt geüpdatet. De nieuwe prijs vind je terug op je NS-Business Card facturen.

> Lees hier meer over de actievoorwaarden.

 

Veelgestelde vragen

 • Waarom de NS-Business Card?

  • Al je reizen (of dat nou met de trein, bus, tram, metro, OV-fiets, Greenwheels of taxi is) via één kaart geregeld.
  • Reizen maandelijks achteraf betalen via een voor de Belastingdienst geschikte BTW-factuur. Je hoeft met de NS-Business Card dus geen meer saldo te laden.
  • Geen vaste kosten betalen, maar alleen betalen voor de reizen die je maakt. Niet reizen = niet betalen.
  • De NS-Business Card kun je gratis bestellen.

  De NS-Business Card kun je als losse kaart zonder abonnement bestellen. Dit betekent dat je, zoals bovenstaand beschreven, in- en uitcheckt en maandelijks achteraf een rekening ontvangt. Reis je regelmatig buiten de spits of op een bepaald traject, dan kan een abonnement je extra voordeel bieden.

 • Een gratis NS-Business Card. Hoe werkt dat?

  Een NS-Business Card bestellen is gratis. Je betaalt namelijk niets voor de kaart. Wanneer je de kaart niet gebruikt, betaal je ook niets. Gebruik je de kaart zonder er een abonnement op te zetten? Dan kun je vanaf de ingangsdatum van de kaart reizen met de trein, bus, tram en metro. En ook van onze deur-tot-deurdiensten (zoals Greenwheels en OV-fiets) kun je gebruikmaken. Je ontvangt de factuur voor je gemaakte reizen en transacties de volgende maand. Ook kun je ervoor kiezen één van onze abonnementen op de kaart te zetten. Dit kan, afhankelijk van je reisgedrag, extra voordelig zijn!

 • Een NS-Business zonder of mét abonnement. Wat houdt dit in?

  De NS-Business Card is een fysieke kaart waarmee je in- en uitcheckt in het ov en bij onze deur-tot-deurdiensten en achteraf de factuur ontvangt. Het is geen abonnement (want je betaalt alleen je gemaakte reizen); het is een kaart waarmee je reist. Om reizigers met een NS-Business Card extra voordeel te bieden op bijvoorbeeld een bepaald traject of buiten de spits, bieden wij de mogelijkheid om een abonnement aan je NS-Business Card toe te voegen. Dit is geheel optioneel. Met een NS-Business Card zonder abonnement kun je net zoals een OV-chipkaart gewoon reizen, alleen krijg je geen korting op de ritprijzen.

 • Hoe weet ik of een Dal abonnement op mijn NS-Business Card voordeliger voor mij is?

  Een Dal abonnement is in veel gevallen (en zeker wanneer je gebruikmaakt van onze Dal-actie) al voordelig als je er één keer per maand mee reist. Dit hangt vooral af van de afstand die je tijdens die ene reis maakt. In de NS-Reisplanner bekijk je gemakkelijk wat het verschil is tussen de kosten die je voor vol- en Dal tarief kwijt bent, om zo de vergelijking te maken.

 • Hoe flexibel ben ik met een abonnement?

  NS-Business Card abonnementen, en dus ook het Dal abonnement, zijn na de eerste maand dagelijks opzegbaar. We begrijpen dat je soms nergens ‘aan vast’ wilt zitten. Ook als je ervoor hebt gekozen om per jaar te betalen in plaats van maandelijks, kun je na de eerste maand per dag opzeggen. Als je het Dal abonnement eerder dan het volledige abonnementsjaar opzegt, dan crediteren wij het bedrag van de overgebleven maanden weer.