Naar content

Hoofdnavigatie

Parkeren

Reist u met de auto naar het station om uw reis met de trein te vervolgen? Dan parkeert u met uw NS-Business Card voordelig op de Q-Park P+R terreinen. U rijdt gemakkelijk met uw kaart in en uit en hoeft niet meer langs de betaalautomaat!


De voordelen

 • Alle Q-Park P+R terreinen bevinden zich in de buurt van NS-stations.
 • De terreinen hebben cameratoezicht en zijn verlicht.
 • Direct parkeren op rekening tegen speciaal dagtarief.
 • Privévoordeel, als u geen toestemming van uw werkgever heeft.

Wat is de NS-Business Card?

Eén kaart voor al het OV, speciaal voor ondernemend Nederland. Een kaart die lekker flexibel is. Wijzigen onverwachts uw reisplannen? Dan pakt u zorgeloos een ander vervoersmiddel.

Hoe werkt het parkeren?

 • U kunt in- en uitrijden door uw NS-Business Card voor de kaartlezer te houden.
 • Het ledlampje gaat van blauw naar groen als de kaart gelezen is.
 • Wordt het lampje rood, dan is de kaart niet goed gelezen en moet u deze opnieuw voor de kaartlezer houden.
Parkeren

Goed om te weten

 • Het speciale dagtarief wordt automatisch verrekend wanneer u dezelfde dag heeft gereisd met de trein en heeft in- en uitgecheckt met uw NS-Business Card.
 • Heeft u toestemming van uw werkgever? Dan worden de kosten automatisch op de factuur voor uw werkgever geplaatst.
 • Kijk op de Q-Park website voor de actuele prijzen en alle Q-Park P+R terreinen waar u met uw NS-Business Card kunt parkeren.

Privévoordeel

Als u geen toestemming van uw werkgever heeft om gebruik te maken van Q-Park P+R terreinen met uw NS-Business Card, kunt u voor uw privéreizen wel profiteren van het speciale dagtarief. Dit dagtarief is afhankelijk van de locatie, maar ligt altijd tussen de € 0 en € 8 per dag. U ontvangt dit speciale dagtarief wanneer u dezelfde dag een treinreis heeft gemaakt en hierbij heeft in- en uitgecheckt met uw OV-chipkaart. Dit tarief geldt voor treinreizen met álle vervoerders, dus niet alleen als u met NS heeft gereisd.

Hoe werkt het?

 1. Bij het inrijden van een Q-Park P+R terrein steekt u uw betaalpas (credit card of Maestro betaalpas) in de kaartlezer. Per terrein staan de geldende betaalmiddelen aangegeven.
 2. Bij het uitrijden houdt u eerst uw NS-Business Card voor de kaartlezer van de uitrijdterminal. Het systeem controleert of u die dag met de trein heeft gereisd en activeert automatisch het speciale dagtarief.
 3. Steek vervolgens uw betaalpas waarmee u bent ingereden in de kaartlezer: uw creditcard of betaalpas. Na de betaling kunt u het parkeerterrein verlaten.

Let op: U ontvangt alleen het speciale dagtarief als u die dag met de trein heeft gereisd. Dit geldt niet indien u alleen uw auto heeft geparkeerd zonder met de trein te reizen.

Toestemming deur-tot-deurdiensten

Om gebruik te kunnen maken van de deur-tot-deurdiensten geeft u eenmalig toestemming voor het delen van uw NS-Business Cardgegevens met onze deur-tot-deurpartners. Dit doet u via Mijn NS Zakelijk.

Binnen uw bedrijf heeft u toestemming nodig van uw werkgever. Vraag naar de mogelijkheden bij de contactpersoon voor NS.