Naar content

Hoofdnavigatie

Tarieven Zakelijk in 2019

Bekijk de zakelijke tarieven voor 2019. U kunt de tarieven ook terugvinden in de NS-app.


Prijswijzigingen 2019

Met ingang van 1 januari 2019 veranderen de tarieven van diverse treintickets en abonnementen. De aanpassing heeft te maken met de verwachte inflatie en de verhoging van het lage btw-tarief van 6% naar 9%.

Van welke zakelijke producten verandert de prijs?

  • Enkele reizen en dagretours tweedeklas met de OV-chipkaart, de NS-Business Card, eenmalige chipkaart of e-ticket gaan met gemiddeld 1,8% omhoog. Daar bovenop komt de prijsverhoging vanwege de verhoging van het lage btw-tarief. Eersteklas enkele reizen en retours worden alleen verhoogd met de btw-verhoging.
  • De volgende abonnementen zullen per 1 januari 2019 met gemiddeld 1,8% plus de btw verhoging stijgen: NS-Business Card met Traject Vrij abonnement, NS-Business Card met Trein Vrij abonnement, NS-Business Card met OV Vrij abonnement.  Dit geldt zowel voor 1e als 2e klas abonnementen.
  • De NS-Business Card dal gaat € 4,36 per maand kosten (inclusief btw).
  • De toeslag voor IC direct gaat van € 2,40 naar € 2,60 (inclusief btw). De 40% korting bij de Toeslagzuil tijdens daluren blijft ook in 2019 gelden. De prijs voor de Toeslag bij de Toeslagzuil tijdens daluren wordt € 1,56.
  • Ook jaarabonnement Altijd Toeslag Vrij wordt verhoogd naar € 57 per maand. Het IC direct maandabonnement gaat naar € 69.

Btw-verhoging

  • De overheid verhoogt per 1 januari 2019 het lage btw-tarief van 6% naar 9%. Dit betekent dat bij alle treinproducten waar nu 6% btw in de prijs verrekend is, per 1 januari 9% btw in de prijs verrekend zit.
  • Voor lopende abonnementen met een jaarbetaling heeft de btw verhoging geen effect op het vastrecht. Voor lopende abonnementen met een maandbetaling is het op dit moment nog niet duidelijk wat het effect van de btw verhoging gaat zijn op het maandbedrag vanaf 1 januari 2019. Zodra hier uitsluitsel over is, zullen we u daar via deze pagina over berichten.