Naar content

Hoofdnavigatie

Tarieven Zakelijk

Bekijk de zakelijke tarieven voor 2018. U kunt de tarieven ook terugvinden in de NS Reisplanner.


Prijswijzigingen 2018

Sinds 1 januari 2018 zijn de tarieven aan van enkele reizen, dagretours, dagkaarten en abonnementen aangepast. De tarieven zijn omhoog gegaan, vanwege inflatie en de wijziging in de vergoeding die NS aan ProRail betaalt voor het gebruik van het spoor. In 2018 daalt deze vergoeding. Met deze daling is rekening gehouden in de prijsverhoging. De prijsverhoging valt daardoor lager uit dan de verwachte inflatie.

Van welke zakelijke producten verandert de prijs?

  • Enkele Reizen en retours, gemaakt met de NS-Business Card, 2e klas worden in prijs verhoogd met gemiddeld 1,22%. De 1e klas enkele reizen en Dagretours blijven gemiddeld genomen op hetzelfde prijsniveau. Dit wordt gedaan om 1e klas aantrekkelijker te maken ten opzichte van 2e klas. Door afrondingen op € 0,10 kan het voorkomen dat bepaalde kaartjes minder of iets meer in prijs verschillen.
  • Van de volgende abonnementen zullen per 1 januari 2018 de prijzen met gemiddeld 1,22% stijgen: NS-Business Card met Traject Vrij abonnement, NS-Business Card met Trein Vrij abonnement, NS-Business Card met OV Vrij abonnement.
  • De NS-Business Card dal gaat € 3,99 per maand kosten (exclusief btw).

Geen prijsstijging

Toeslag IC direct blijft in prijs gelijk.

Tarieven andere vervoerders

Arriva, Breng, Connexxion en Keolis voeren hun eigen prijsbeleid.