Direct naar hoofdinhoud

Hoofdnavigatie

Duurzamer ondernemen

Zoek je naar manieren om duurzamer te ondernemen? Overweeg dan om zakelijk te reizen met de trein. Reizen per trein draagt bij aan een duurzame bedrijfsvoering.


Groene stroom

Alle treinen van NS rijden volledig op groene stroom, geleverd door windenergie. U reist dus zonder CO2 uitstoot. Tegelijkertijd bespaart u op uw mobiliteitskosten.

De trein is energiezuinig

Naast de klimaatneutrale kilometers is de trein ook voordelig in energieverbruik. Dit hebben wij als NS onder meer bereikt door:

  • Treinen in te zetten die energiezuiniger zijn.
  • Modernisering van dubbeldekkers; zij rijden hierdoor 20% energiezuiniger.
  • Invoering van EnergieZuinig Rijden; snel optrekken en lang laten uitrollen.

De afgelopen 10 jaar hebben we hierdoor al 30% energie bespaard. Maar het kan altijd beter. We blijven dan ook werken aan onze energie-efficiency.

Afval hergebruiken

NS wil het afval terugbrengen in de grondstofcyclus en wil dit in samenwerking met leveranciers doen. Al het afval dat wij op stations, in treinen, op bedrijfslocaties en in kantoren produceren wordt zoveel mogelijk duurzaam verwerkt tot grondstof. 

NS heeft als doel om in 2020 75% van het afval te hergebruiken.

Meer weten over duurzaam ondernemen?

De accountmanagers van NS Zakelijk adviseren jou graag over een duurzaam mobiliteitsbeleid voor uw organisatie. Neem direct contact op met onze accountmanagers voor de mogelijkheden. Of laat je gegevens achter en wij bellen je terug.