Naar content

Hoofdnavigatie

BTW terugvragen

Met de NS-Business Card reist u eenvoudig met het openbaar vervoer. Alle ritten worden op maandelijkse basis achteraf gefactureerd. Op de factuur staat het BTW-bedrag gespecificeerd. Hieronder wordt vanuit een BTW en loonbelasting perspectief ingegaan op de verstrekking en het gebruik van de NS-Business Card.


Kan ik BTW aftrekken over de zakelijke reiskosten?  

U kunt altijd de BTW aftrekken over zakelijke uitgaven zoals zakelijk vervoer en dienstreizen.

Kan ik BTW aftrekken over de woon-werk reiskosten?

U kunt niet in alle gevallen de BTW terugvragen over uw woon-werk reiskosten. Vervoersabonnementen worden gezien als een verstrekking. Als dit niet meer is dan € 227 per jaar, dan kunt u de BTW terugvragen. Van een gemiddeld abonnement ligt de waarde hoger. Dit is allemaal geregeld in het Besluit Uitsluiting Aftrek (BUA) van voorbelasting. Het loont altijd de moeite om uw bedrijfssituatie door te nemen met uw fiscale adviseur.

Kan ik BTW aftrekken over de privévervoer van mijn medewerkers?

Hierbij moet u onder andere denken aan vervoerbewijzen voor OV en het vervoer van personeel met eigen vervoermiddelen. Het privégebruik van de auto van de zaak door het personeel valt onder de regels van de BTW. Meer informatie vindt u op de website van de Belastingdienst. Of raadpleeg uw fiscaal adviseur.