Naar content

Hoofdnavigatie

Reizen met zakelijke dagkaarten

De zakelijke dagkaarten zijn eenmalige chipkaarten waarmee u reist door in en uit te checken bij NS en andere treinvervoerders. U checkt per vervoerder in op het beginstation en uit op het eindstation van uw reis.


In- en uitchecken met de zakelijke dagkaart

Met de 1 Treinreis kunt u eenmalig in- en uitchecken. Met een 1 Dag Trein Vrij en 1 Dag OV Vrij reist u onbeperkt en check u gedurende de dag in- en uit. Zakelijke dagkaarten zijn geldig van het moment van inchecken tot 04.00 uur de volgende ochtend.

U kunt de zakelijke dagkaart direct na ontvangst gebruiken tot de vermelde einddatum. Het is niet mogelijk saldo op een zakelijke dagkaart te zetten.

Wilt u gebruik maken van bus, tram, of metro, dan heeft u hier een apart vervoerbewijs voor nodig.

Andere trein-, bus-, tram- en metrovervoerders

  • Met de 1 Treinreis kunt u alleen bij NS en NS International reizen. Wilt u gebruik maken van bus, tram, of metro of een andere treinvervoerder, dan heeft u hier een apart vervoerbewijs voor nodig.
  • De 1 Dag Trein Vrij is ook bij andere treinvervoerders te gebruiken. U bent verplicht om per vervoerder in en uit te checken. U checkt in door uw kaart tegen het poortje of paaltje van de betreffende vervoerder te houden. Zodra u overstapt checkt u eerst bij de ene treinvervoerder uit en bij de volgende treinvervoerder checkt u weer in. Wilt u gebruik maken van bus, tram, of metro, dan heeft u hier een apart vervoerbewijs voor nodig.
  • De 1 Dag OV Vrij is in het gehele OV in Nederland te gebruiken. U bent verplicht om per vervoerder in en uit te checken. U checkt in door uw kaart tegen het poortje of paaltje van de betreffende vervoerder te houden. Zodra u overstapt checkt u eerst bij de ene vervoerder uit en bij de volgende vervoerder checkt u weer in.

De zakelijke dagkaarten zijn geldig op de binnenlandse trajecten van de Intercity direct (met toeslag tussen Schiphol en Rotterdam) en ICE International (met toeslag). De dagkaarten zijn niet geldig in Thalys. Bij de NS-kaartautomaat regelt u een aparte toeslag voor één rit of een retour.

Reizen van Nederland naar het buitenland en terug

Reist u van Nederland naar het buitenland, dan schaft u een papieren internationaal vervoerbewijs aan vanaf het laatste station vóór de grens (Roosendaal/Hengelo). Wanneer u van het buitenland naar Nederland reist, stap dan uit op het eerste station na de grens om in te checken en de dagkaart te activeren.

Reisklasse en geldigheid van de dagkaarten

Reisklasse wisselen

Het is niet mogelijk om met een zakelijke dagkaart van reisklasse te wisselen. In welke klas u mag reizen hangt van uw kaartje af. Op de voorkant in de rechter bovenhoek ziet u de klasse waarin de kaart geldig is.

Hoe lang zijn de zakelijke dagkaarten geldig?

Zakelijke dagkaarten zijn geldig tot en met de datum die op de kaart staat vermeld.  Tot deze tijd mag er één keer per dagkaart worden gereisd. De dagkaart is op elke dag van de week op elk gewenst tijdstip te gebruiken.

Combinatie met andere NS-producten

Zakelijke dagkaarten zijn opzichzelfstaande producten. U kunt ze niet combineren met andere reis- en/of kortingsproducten zoals een Dal Voordeel abonnement.