Naar content

Hoofdnavigatie

Zo reist zakelijk Nederland

Zelfstandig ondernemer, zzp’er, freelance, eigen baas… Noem het hoe u wilt, maar één ding is zeker: zzp’er zijn is booming. Maar hoe reist zakelijk Nederland eigenlijk? Even wat feiten op een rij.

Auto versus trein

Een afspraak dicht bij huis, of wat verder weg. U kiest het vervoer dat past bij uw agenda. 55% van zakelijk Nederland pakt dan ook afwisselend de auto of de trein naar kantoor en afspraken. 31% neemt overigens alleen de auto, terwijl 14% altijd met de trein gaat.

Heel Holland fietst

Natuurlijk is in Nederland de fiets ook onder zakelijke reizigers het populairst. 34% reist met de fiets naar het station. Rondom stations in Nederland zijn 430.000 plaatsen in fietsenstallingen om al deze fietsen een plek te geven. 120.000 plekken daarvan zijn bewaakt. Mocht u meer willen bewegen: om de veiligheid van uw fiets hoeft u het niet te laten!

Zonder file de stad in

Als u met de auto naar het station gaat, bent u zeker niet de enige. 27% van zakelijk Nederland reist met de auto naar een station om de reis met de trein te vervolgen.

Het combineren van auto met OV is dus erg populair. Er zijn in Nederland dan ook 281 P+R locaties. 95 daarvan liggen rondom NS-stations. Deze locaties worden beheerd door Q-park.

415.000 koppen koffie

Wekelijks worden er 415.000 koppen koffie verkocht, verspreid over 400 stations. Toegegeven, we verkopen niet al deze koppen koffie aan zakelijke reizigers. Maar we begrijpen dat u wel een koffie kunt gebruiken. De treinritten van zzp'ers zijn met gemiddeld 61 km, namelijk 60% langer dan het overige woon-werkverkeer.

OV-fiets

De OV-fiets steeds populairder. Inmiddels heeft NS er al ruim 8.500 klaarstaan op bijna 300 stations. 4% van de zakelijke reizigers gebruikt al de OV-fiets om van station naar eindbestemming te komen. Daarmee gebruiken zakelijke reizigers de OV-fiets 2x zo vaak als de gemiddelde reiziger.

Zakelijk reizen zonder gedoe

Zoveel zzp’ers, zoveel reisgewoontes. Maar u houdt zich natuurlijk het liefst bezig met uw opdrachten. Daarom heeft NS de NS-Business Card waarmee u makkelijk auto, trein, fiets en OV combineert. Inchecken, reizen en achteraf betalen zonder vaste kosten. Dan hoeft u zich alleen druk te maken om wat de dag u brengt.