Hoofdnavigatie

Naar content

Leeuwarden NS-wandeling

Al eens kennisgemaakt met Leeuwarden, trotse hoofdstad van Friesland en Europese culturele hoofdstad van 2018? Je wandelt langs monumenten, grachten, bijzondere winkeltjes en talloze restaurantjes. Je kunt de route ook uitbreiden en een kijkje nemen in de voormalige land- en tuinbouwgebieden van Leeuwarden.


Kenmerken

  • Lengte: 6,5 of 12,5 km
  • Beginstation: Leeuwarden
  • Eindstation: Leeuwarden
  • LAW: n.v.t.

Beschrijving

De route is bijzonder vanwege:

  • Stadhouderlijk Hof
  • Prinsentuin
  • Creatieve winkeltjes in de voormalige gevangenis
  • Oude waterloop langs de Potmarge

Leeuwarden is uitgeroepen tot Europese culturele hoofdstad van 2018. Dat is natuurlijk niet voor niets. Het Hofstadverleden van Leeuwarden maakt de stad uniek ten opzichte van andere historische binnensteden.Hofsteden staan bekend als steden met een historische binnenstad met een rijk cultureel aanbod, gezellige horeca en een bruisend winkelhart. Precies wat je ook in Leeuwarden vindt!

Deze wandeling begint en eindigt op station Leeuwarden. De route door de monumentale stad heeft een lengte van 6,5 km en komt langs het Stadhouderlijk Hof (tot 1971 verblijf van de Koninklijke Familie), de prachtige Prinsentuin lusthof van de Friese Nassaus, grachten en de stompe Oldenhove. Er zijn veel bijzondere winkeltjes en talloze restaurantjes.

Praktische informatie

Wandelroute verlengen

Wil je liever wat langer lopen en ook nog even buiten de stad kijken? Breid de wandeling dan uit met zo'n 6 km door de voormalige groene- land en tuinbouwgebieden van Leeuwarden. Je loopt onder andere langs de Potmarge, een oude waterloop die is aangewezen als beschermd monument. Zo krijg je een mooie combinatie van de stad en haar fraaie omgeving.

Wandelen met de hond

Honden zijn aangelijnd toegestaan.

Route

Meld een knelpunt

Onderweg kan er van alles gebeuren en soms kom je hinderlijke obstakels tegen. Door hier melding van te doen zijn andere wandelaars voorbereid en kan Wandelnet dit doorgeven aan de juiste persoon of instantie. Geef hier je melding door.