Hoofdnavigatie

NS Zonetaxi

NS Zonetaxi brengt u snel naar uw afspraak. Hiermee reist u gemakkelijk en snel van én naar meer dan 130 stations tegen een aantrekkelijke prijs.


Nieuw! Boek NS Zonetaxi via de Reisplanner Xtra app

U boekt nu eenvoudig een rit met NS Zonetaxi via de gratis Reisplanner Xtra app. In de app vindt u NS Zonetaxi via het hoofdmenu. Tot 30 minuten voor aanvang van de rit kunt u een taxi boeken, dus ook onderweg in de trein. Nadat u geboekt heeft ontvangt u direct de contactgegevens van het taxibedrijf en ziet u de totale ritprijs. Zo boekt u nog makkelijker een NS Zonetaxi!

Download de Reisplanner Xtra app voor uw telefoon of tablet

NS Zonetaxi

Maak van uw treinreis een comfortabele deur-tot-deur-reis met NS Zonetaxi. Hiermee reist u gemakkelijk én snel van en naar het station tegen een aantrekkelijk vast tarief per zone tot 2 kilometer. U heeft al een taxirit vanaf € 6 en voor dit tarief kunt u maximaal 3 personen extra meenemen. U boekt de NS Zonetaxi eenvoudig online, via de Reisplanner Xtra app of telefonisch via 0900-6798294.

NS Zonetaxi rijdt van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat, van de eerste tot en met de laatste trein. De ritten worden uitgevoerd door lokale taxiondernemers die garant staan voor kwaliteit. Hierdoor bent u zeker van een taxi met een ervaren chauffeur die de route kent en u veilig naar uw bestemming brengt. De taxi wordt niet gedeeld met anderen.

Bekijk hier de deelnemende stations.

Aantrekkelijke ritprijs vooraf inzichtelijk

NS Zonetaxi werkt met een voordelige en eenvoudige tariefstructuur. Het starttarief is € 6 voor de eerste zone tot 2 kilometer. Vervolgens betaalt u € 3 per gereden 2 kilometer.

  • Tot 2 kilometer betaalt u € 6
  • Tot 4 kilometer betaalt u € 9
  • Tot 6 kilometer betaalt u € 12

Indien u verder wilt reizen dan 6 kilometer, betaalt u € 3 per 2 gereden kilometer met een maximum van 30 kilometer per rit.

De totale ritprijs wordt berekend op basis van de kortste route via de routeplanner. Deze prijs is bekend voordat u uw taxirit boekt. En betalen gaat zorgeloos: niet met contant geld in de taxi, maar achteraf via automatische incasso. U betaalt het tarief per taxi en u kunt maximaal 3 personen extra meenemen. Zo kunt u met elkaar al een rit maken voor € 1,50 per persoon!

Zo werkt NS Zonetaxi

Op een groot aantal stations in Nederland is de NS Zonetaxi beschikbaar. Op het station volgt u de borden waar 'taxi' op staat aangegeven. U herkent de NS Zonetaxi standplaats aan de speciale NS Zonetaxi zuil of aan een bord met het logo van NS Zonetaxi onder een bord van P-taxi of Kiss&Ride.

Stap 1: Eenmalige registratie

Registreer uzelf eenmalig met uw OV-chipkaartnummer via het aanmeldformulier of via de Reisplanner Xtra app.

Stap 2: Reserveren van een taxirit

Online
Reserveer een taxi online via NS Zonetaxi of via de Reisplanner Xtra app. Dit kan tot 30 minuten voordat u wilt vertrekken. De start of het einde van de rit is altijd een station. Nadat u geboekt heeft ontvangt u direct de contactgegevens van het taxibedrijf en u ziet de totale ritprijs. Zo weet u op voorhand precies waar u aan toe bent. Op het afgesproken tijdstip staat de taxi voor u klaar op het station of wordt u thuis opgehaald. Bij het instappen toont u uw OV-chipkaart. U kunt tot 15 minuten voor aanvang van de rit annuleren.

Telefonisch
U kunt uw taxirit ook telefonisch boeken bij de Klantenservice van NS Zonetaxi via telefoonnummer 0900 - 6798294 (€ 0,20 per minuut met een maximum van € 1). 

Stap 3: Afrekenen

U ontvangt per e-mail een factuur. De ritprijs wordt automatisch van uw rekening afgeschreven. Tevens kunt u uw factuur terugzien in uw persoonlijke omgeving via Mijn NS Zonetaxi

Problemen?

Mocht u de taxi niet kunnen vinden of deze niet op komen dagen, dan kunt u telefonisch contact opnemen met het taxibedrijf. Het telefoonnummer vindt u in de bevestigingsmail.

Taxi met de NS-Business Card

NS Zonetaxi voor zakelijke reizen

Bent u geautoriseerd door uw werkgever om een taxi voor uw zakelijke reizen te boeken, dan doet u dit in Mijn NS Zakelijk. De kosten voor de taxirit komen terug op de factuur van uw werkgever.

NS Zonetaxi privéreis met de NS-Business Card

U kunt ook privé gebruik maken van NS Zonetaxi. Meld u aan bij NS Zonetaxi met het OV-chipkaartnummer van uw NS-Business Card en boek een rit. De kosten worden achteraf van uw eigen rekening afgeschreven.