Hoofdnavigatie

Naar content

Boekenweek

De 82e Boekenweek vindt plaats van zaterdag 25 maart tot en met zondag 2 april 2017. Het thema van de Boekenweek 2017 is Verboden vruchten. Het Boekenweekgeschenk is geschreven door Herman Koch. Connie Palmen schreef het Boekenweekessay.


Gratis reizen

Traditiegetrouw sluiten we de Boekenweek af met de gratis reisdag van NS. Koopt u tijdens de Boekenweek voor tenminste € 12,50 aan Nederlandstalige boeken, dan krijgt u het Boekenweekgeschenk cadeau. Op vertoon van het Boekenweekgeschenk 'Makkelijk leven' van Herman Koch, reist u zondag 2 april 2017 de hele dag gratis met de trein. Het geschenk is verkrijgbaar in de papieren versie en als e-book. Beide zijn geldig als treinkaartje. Heeft u de luisterboek-versie van het Boekenweekgeschenk en wilt u gebruikmaken van het gratis reizen? Stuur dan vóór vrijdag 31 maart een mail naar de klantenservice van de CPNB. Bij overleggen van uw aankoopbewijs van een Luisterboek tijdens de Boekenweek, voorzien zij u van een papieren versie van Makkelijk leven.

Herman Koch ontmoeten in de trein

Wie weet komt u Herman Koch wel tegen die dag. Hij reist op zondag 2 april op een aantal trajecten met de trein om reizigers te verrassen met voorlezen. Bij de ingang van een aantal treinen staan die dag medewerkers van NS om hoofdtelefoons uit te delen, zodat de hele trein er van kan genieten. Waar precies, dat blijft een verrassing.

Reizen met het Boekenweekgeschenk

Gebruiksvoorwaarden

 • Geldig in heel Nederland op zondag 2 april 2017 (vanaf 00.01 uur tot en met maandag 3 april 03.59 uur).
 • Alleen geldig in de 2e klas. Upgrade naar de 1e klas is niet mogelijk.
 • Geldig voor 1 persoon.
 • Meenemen van kinderen op een Railrunner of Kids Vrij abonnement is toegestaan.
 • Geldig in treinen van NS, Arriva, Connexxion, Breng, Syntus en Veolia.
 • Toeslagvrij in de Intercity direct.
 • Ook geldig op binnenlandse trajecten van Intercity Brussel en Intercity Berlijn. Met toeslag in ICE International.
 • Niet geldig in Thalys.
 • Geen restitutie van reeds gekochte treinkaartjes.
 • Geen 'geld terug bij vertraging' regeling.
 • Geen recht op samenreiskorting.

Door de poortjes en kaartcontrole in de trein

In- en uitchecken is niet nodig. Uw Boekenweekgeschenk is gewoon de hele dag geldig en hoeft niet geactiveerd te worden. Komt u tijdens uw reis op een station waar de poortjes gesloten zijn, dan kunt u de poortjes openen met de vierkante barcode. Maak in dat geval gebruik van het poortje met het 'scan ticket'-symbool en scan de code. 

Zowel het gedrukte exemplaar als het e-book zijn voorzien van deze vierkante code. Bij het gedrukte exemplaar zit hij op de achterkant van het boek. Bij het e-book staat de barcode op 1 van de eerste pagina's. 

Komt de conducteur langs voor kaartcontrole? Houdt dan het Boekenweekgeschenk bij de hand. Bij het papieren exemplaar toont u de voorzijde van het boek. Bij het e-book de pagina waar de barcode zichtbaar is. Printjes zijn niet geldig als treinkaartje.

Geschenkschrijver Herman Koch

Herman Koch (1953) is bekend als televisiemaker en schrijver. Koch brak als schrijver door met Het diner. Het werd aan 40 landen verkocht en de roman stond maandenlang in De Bestseller60 en wekenlang op de bestsellerlijst van The New York Times. Zijn meest recente roman is De Greppel (2016). Begin 2017 gaat de Amerikaanse verfilming van Het diner, met Richard Gere in de hoofdrol, in première. foto: Mark Kohn (2016)

Tijdens de Boekenweek maken de Boekenweekauteurs een tournee langs diverse boekhandels en bibliotheken. Kijk hier voor een overzicht van de tournees van Herman Koch en Connie Palmen.