Hoofdnavigatie

Naar content

NS-wandeling Mookerheide

Vanaf station Cuijk naar Nijmegen

Op deze tweedaagse wandeltocht vol kuitenbijters kijk je je ogen uit. Na de steile klim naar de historische Mookerheide, word je beloond met een prachtig uitzicht. Je overnacht even buiten Groesbeek. De tweede dag wandel je verder over smalle paadjes door weiland en bos, met hoogteverschillen tot 70 meter.

  • 1e dag: 16 km
  • 2e dag: 16 km

Praktische informatie

Afstand
32 km (2 dagen)
LAW
Streekpad Nijmegen, Pieterpad, Lingepad
Honden toegestaan?
Ja. Honden zijn aangelijnd toegestaan. Informeer vooraf bij het overnachtingsadres of honden zijn toegestaan.

Bijzonder aan deze wandeling

  • Mookerheide
  • Gletsjertong
  • Bevrijdingsmuseum
  • Filosofendal

Beschrijving

Door het centrum van Cuijk loop je naar de veerpont (vaart niet bij extreem hoog water). Tot Mook loop je langs de Maas. Dan begint al snel de steile klim naar de historische Mookerheide. Boven gekomen is het uitzicht prachtig. Je daalt en klimt naar het Zevendal. Even verder sta je in natuurreservaat Sint Jansberg, de meest zuidelijke stuwwal in Nederland en bezit van Natuurmonumenten. Langs velden en bos wandel je naar Groesbeek. Je kunt overnachten in Hotel De Oude Molen.

De tweede dag wandel je over smalle paadjes door weiland en bos, met hoogteverschillen tot 70 meter. De tocht gaat langs de Hel, de Duivelsberg en het Filosofendal. In Berg en Dal stopt de Nijmeegse stadsbus. Maar neem je deze, dan mis je het prachtige zicht op de Ooypolder. In Nijmegen gaat de route via de Waalkade.

Route

De route is zowel op dag 1 als 2 in te korten door de bus te nemen. Je kunt vanuit Plasmolen, Groesbeek (15 km), Berg en Dal of Ubbergen per bus naar Nijmegen reizen.

Route aanpassing als gevolg van de aanvaring bij de stuw in Grave

Door een aanvaring bij de stuw in Grave is een deel van de Maas ‘leeggelopen’. Dit betekent dat de pont bij Cuijk niet kan varen en dat deze tweedaagse wandeling al direct bij de start van dag 1 gestremd is. Volgens berichten kan de stremming langere tijd duren.
Wat te doen? Neem vanuit Nijmegen of Venlo buslijn 83 naar Mook, zie de pdf van de routebeschrijving onder het kopje ‘Veerdienst en alternatief’.  

Extra informatie

Obstakels op je route?

Heb je deze route gelopen en ben je iets tegengekomen dat niet werd vermeld in de routebeschrijving? Door hier melding van te doen zijn andere wandelaars voorbereid en kan Wandelnet dit doorgeven aan de juiste persoon of instantie.

Trein + hotel + ontbijt vanaf € 49

Elke maand een vast aanbod in de grote steden

 

Wandelaars op deze route liepen ook

Alle wandelingen

Natuur en historische landgoederen rond Arnhem

10 of 18 km

Van station Arnhem naar Oosterbeek of Wolfheze

Wandeling in stad en natuur bij Maastricht

9 of 14 km

Rondwandeling vanaf station Maastricht

Het mooiste van Drenthe langs de Drentsche Aa

10 of 15 km

Rondwandeling vanaf station Assen

Plan uw reis