Hoofdnavigatie

Naar content

Fietskluis

Is er geen bewaakte fietsenstalling op een station dan zijn er vaak fietskluizen voor het veilig stallen van uw fiets. Voor het gebruik van een fietskluis kunt u een abonnement afsluiten.


Uw fiets stallen in een fietskluis

Op veel stations zijn fietskluizen aanwezig om uw fiets veilig te stallen als er geen bewaakte fietsenstalling is. Het stallen van motoren, bromfietsen en scooters in een fietskluis is niet toegestaan.

Maten fietskluis

Het dichte witte model is 74,5 cm breed en 176 cm diep. Het model met gaas- of rasterdeur is 78,5 cm breed en 176 cm diep.

Openingstijden

De fietskluizen zijn 24 uur per dag beschikbaar. Op Fietsvoorzieningen per station ziet u of er fietskluizen zijn op uw station.

Kaarten en abonnementen

Voor de fietskluis kunt u alleen een online  jaarabonnement afsluiten. De kosten zijn € 109 per jaar. Bij afsluiting van een abonnement betaalt u eenmalig een borg van € 40 voor de kluissleutel.

Reserveren fietskluis

Als alle fietskluizen op het station zijn verhuurd, kunt u een fietskluis reserveren. U wordt hiervoor op een wachtlijst geplaatst. Zodra er een kluis vrijkomt, krijgt u hierover bericht. Heeft u de reservering online gemaakt? U ontvangt dan een bevestiging per e-mail inclusief instructie.

Kluissleutel

Per kluis ontvangt u 1 sleutel. U ontvangt deze na ontvangst van betaling, op het door u opgegeven adres. Het is niet mogelijk sleutels bij te bestellen. Bij verlies van uw sleutel, meldt u dit bij onze Klantenservice via dit formulier.

Na melding ontvangt u van ons een brief met daarin het verzoek om € 50 over te maken. Dit zijn de kosten voor het vervangen van het slot. De borg van de oude sleutel vervalt. Zodra het slot is vervangen sturen wij u de nieuwe sleutel toe.

Beschadiging of defect fietskluis

Bij beschadiging of een defect van uw fietskluis meldt u dit bij onze Klantenservice op telefoonnummer 030 – 7515155 (dag en nacht bereikbaar) of via dit formulier. Binnen maximaal 4 werkdagen wordt uw gehuurde fietskluis gerepareerd.