Hoofdnavigatie

Naar content

Raad van Bestuur

Hieronder leest u wie er in de Raad van Bestuur zitten.


Roger van Boxtel

Roger van Boxtel (61) is met ingang van 1 augustus 2015 President-Directeur van NS.

Van Boxtel heeft ruime ervaring als bestuurder, zowel in de publieke als private sector. Hij werd op 8 februari 1954 geboren in Tilburg en studeerde Nederlands Recht aan de Universiteit van Amsterdam. Na zijn studie vervulde hij diverse functies als bijvoorbeeld organisatieadviseur en interim-manager. Hij was voorzitter van de Raad van Bestuur van zorgverzekeraar Menzis en fractievoorzitter voor D66 in de Eerste Kamer.

De aanstelling van Van Boxtel als President-Directeur bij NS is verlengd tot augustus 2019.

Bert Groenewegen

Bert Groenewegen is met ingang van 15 september 2016 directeur financiën van NS. Bert beschikt over brede bestuurlijke ervaring. Bij PCM Uitgevers, inmiddels bekend als De Persgroep Nederland, was hij CFO (2005-2007) en CEO (2007-2010). In 2015 zette Bert zijn loopbaan voort als CFO bij Ziggo.

Als directeur financiën is hij onder meer verantwoordelijk voor Finance, Procurement, NS IT, Concernhuisvesting en Abellio.

Susi Zijderveld

Susi Zijderveld is met ingang van 1 februari 2016 Directeur Risicobeheersing van NS.

De vervulling van deze nieuwe functie binnen de Raad van Bestuur moet bijdragen aan de verdere professionalisering van de bedrijfsvoering binnen NS en zal een belangrijke rol moeten spelen bij het realiseren van de gewenste cultuurverandering.

Susi Zijderveld beschikt over brede bestuurlijke ervaring, onder meer bij De Nederlandsche Bank en als bestuursvoorzitter bij het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen. 

Marjan Rintel

Marjan Rintel is sinds 1 november 2014 werkzaam bij NS. Voorheen als directievoorzitter van NS Reizigers. Per 15 juli 2016 is zij benoemd tot directeur Operatie.

Na haar studie bedrijfskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen begon haar loopbaan als management trainee bij luchthaven Schiphol waar zij onder meer verantwoordelijk was voor de inrichting, informatieverstrekking en de logistiek in het luchthavengebouw.

In 1999 zette Marjan haar loopbaan voort bij KLM en bekleedde hier diverse leidinggevende operationele en commerciële functies zoals Hub Operations bij KLM en ook bij de groep Air France KLM, waaronder Senior Vice President Strategic Marketing, waarna ze de overstap maakte naar NS.

Maurice Unck (waarnemend)

Maurice Unck vervult tijdelijk de functie van directeur Commercie & Ontwikkeling als niet-statutair kwartiermaker. Maurice Unck begon zijn carrière bij NS in 2002, de afgelopen jaren was hij directeur Communicatie & Strategie.

Maurice heeft Nederlands en Internationaal Recht gestudeerd aan de Universiteit van Utrecht en volgde in 2011 een managementopleiding aan het instituut INSEAD (Fontainebleau). In zijn loopbaan bij NS was hij onder meer Productiemanager bij NS Internationaal, commercieel directeur in de regio Noordoost en directeur Bedrijfs – en Productontwikkeling waar hij onder andere leiding gaf aan de verwerving van de hoofdrailnetconcessie.

Met ingang van 1 april 2017 is Tjalling Smit directeur Commercie & Ontwikkeling.