Hoofdnavigatie

Naar content

Drukte melden in de trein

Zit u in een drukke trein? Geef dit door via Reisplanner Xtra zodat wij onze dienstverlening kunnen verbeteren.


Drukte melden met de Reisplanner Xtra app

In de Reisplanner Xtra app kunt u drukte in de trein melden. De meldingen van drukke treinen die we binnenkrijgen worden geanalyseerd. Deze informatie helpt ons bij het maken van prognoses én bij het actueel en betrouwbaar houden van onze drukte-indicator. Met behulp van deze data verbeteren we onze dienstverlening. We onderzoeken de trein en verlengen bijvoorbeeld treinen op bepaalde trajecten.

Drukte-indicator

De drukte-indicator in onze Reisplanners geeft aan welke drukte u in een bepaalde trein kunt verwachten. Dit wordt weergegeven door 1, 2 of 3 poppetjes. Een rood uitroepteken naast de poppetjes geeft aan dat er een kortere trein rijdt dan gepland. Hierdoor kan het mogelijk drukker zijn dan verwacht. Zo ziet u of een trein eerder of later minder druk is, waardoor u comfortabeler reist. 

Hoe werkt de druktemelder?

Stap 1: Plan de reis die u nu aan het maken bent of in het verleden heeft gemaakt. U kunt de drukte achteraf doorgeven.

Stap 2: Druk op het deel waarover u de drukte wilt melden.

Stap 3: Klik op de drie puntjes rechtsboven. Het scherm om drukte te melden wordt geopend. Hier geeft u met een smiley aan hoe u de drukte heeft ervaren, of u gezeten of gestaan heeft en of u 1e of 2e klas heeft gereisd.

Stap 4: Klik op insturen om de drukte te melden.

Wat gebeurt er met mijn meldingen?

Uw druktemelding is voor ons erg belangrijk. Hoe meer serieuze meldingen wij krijgen, hoe beter wij een beeld krijgen van de bezetting en of het om een incident of structureel probleem gaat. Wij ondernemen naar aanleiding hiervan actie en houden u op de hoogte van de status ervan.

Dagelijkse lijst met meldingen

Heeft u een melding gedaan over de drukte in uw trein, en wilt u weten of er meer mensen een melding gedaan hebben? Dit kunt u 24 uur na uw melding hier bekijken. Ook kunt u terugvinden wat de status is van het onderzoek naar uw melding.

Wekelijkse analyse van druktemeldingen

De meldingen van drukke treinen die we binnen krijgen worden wekelijks geanalyseerd. De tien treinen waarover we de meeste meldingen hebben ontvangen, zetten we voor u op een rij