Hoofdnavigatie

Naar content

Wekelijkse analyse van druktemeldingen

Wij ondernemen actie naar aanleiding van binnengekomen druktemeldingen en houden u hiervan op de hoogte.


Wekelijkse analyse van druktemeldingen

De meldingen van drukke treinen die we binnen krijgen analyseren we wekelijks. De 10 treinen waarover we de meeste meldingen ontvangen, zetten we voor u op een rij.

Hieronder vindt u de wekelijkse analyse van de druktemeldingen tot en met week 24.

Positie Treinnr. Type Trein Traject-informatie Status
1 761 Intercity

Den Haag CS (16.33) - Leiden CS - Schiphol - Amsterdam-Zuid - Almere cs - Lelystad centrum - Zwolle - Groningen (19.13)

Trein in onderzoek
2

1522

Intercity

Deventer (07.18) - Apeldoorn - Amersfoort - Hilversum - Amsterdam CS (8.31)

Mogelijkheid om te verlengen in onderzoek
3

1569

Intercity

Amsterdam CS (19.00) - Hilversum - Amersfoort - Apeldoorn - Deventer (20.12)

Mogelijkheid om te verlengen in onderzoek
4

2252

Intercity

Amsterdam CS (16.04) - Haarlem - Leiden CS - Den Haag HS - Rotterdam CS - Dordrecht - Roosendaal - Bergen op Zoom - Goes - Middelburg - Vlissingen (19.09)

Mogelijkheid om te verlengen in onderzoek
5 3063 Intercity Den Helder (16.04) - Anna Paulowna - Alkmaar - Amsterdam CS - Utrecht CS - Ede Wageningen - Arnhem Centraal - Nijmegen (18.47) Trein kan niet verlengd worden
6 567 Intercity Rotterdam CS (18.08) - Gouda - Utrecht CS - Amersfoort - Zwolle - Groningen (20.43) Trein in onderzoek
7 1620 Intercity Enschede (6.16) - Hengelo - Almelo - Deventer - Apeldoorn - Amersfoort - Amsterdam-Zuid - Schiphol (8.23) Mogelijkheid om te verlengen in onderzoek
8 516 Intercity Groningen (5.00) - Zwolle - Amersfoort - Utrecht CS - Gouda - Rotterdam CS (7.55) Trein in onderzoek
9 614 Intercity Zwolle (5.50) - Amersfoort - Utrecht CS - Gouda - Rotterdam (7.25) Trein in onderzoek
10 2258 Intercity Amsterdam CS (17.34) - Haarlem - Leiden CS - Den Haag HS - Rotterdam CS - Dordrecht - Roosendaal - Bergen op Zoom - Goes - Middelburg - Vlissingen (20.39) Deze trein heeft tijdelijk korter gereden dan gepland

 

 

Toelichting vermelde status van een trein

Trein in onderzoek

Er zijn meerdere meldingen dat de trein te kort is gepland voor het werkelijke aantal reizigers. We hebben dit traject in onderzoek.

Deze trein wordt (nog) niet onderzocht

Het aantal meldingen voor deze trein was te laag om in aanmerking te komen voor onderzoek. Voor zover wij nu kunnen nagaan gaat het om een incident. Laat het ons vooral weten wanneer u uw trein nogmaals als te druk ervaart.

De treinen op dit traject hebben tijdelijk korter dan gepland gereden

Door verschillende omstandigheden kunnen treinen tijdelijk korter zijn dan gepland. Door storingen op het spoor moeten treinen soms afwijken van hun normale route of komt een andere trein voorrijden dan gepland. We blijven het proces verbeteren om treinen zo veel mogelijk in de geplande samenstelling te laten rijden.

Mogelijkheid om te verlengen in onderzoek

We hebben de wens om de treinen op dit traject te verlengen. Momenteel loopt een onderzoek naar de mogelijkheden daarvan. Houd dit overzicht in de gaten voor de uitslag van het onderzoek.

De treinen op dit traject kunnen niet verlengd worden

De treinen kunnen niet verlengd worden omdat zij al op maximale lengte rijden of omdat de perrons op de route niet lang genoeg zijn voor een langere trein.

De treinen op dit traject worden vooralsnog niet verlengd

De treinen op dit traject kunnen vooralsnog om diverse redenen niet worden verlengd. Wij zullen spreiding extra stimuleren en blijven de situatie nauwlettend volgen.

De treinen op dit traject worden per [datum] verlengd

De treinen op dit traject worden verlengd naar aanleiding van meldingen over te drukke treinen. Dit zal gebeuren vanaf de aangegeven datum.

Verdeling van de reizigers over de trein niet optimaal

Uit onderzoek is gebleken dat de treinen op dit traject voldoende capaciteit bieden, maar dat de verdeling van reizigers over de trein niet optimaal is. We ondernemen acties om de spreiding in de treinen op dit traject te verbeteren.

Meldingen in onderzoek

Deze trein lijkt met voldoende capaciteit te hebben gereden. We onderzoeken wat de reden is dat deze trein toch gemeld wordt.