Hoofdnavigatie

Naar content

Wekelijkse analyse van druktemeldingen

Wij ondernemen actie naar aanleiding van binnengekomen druktemeldingen en houden u hiervan op de hoogte.


Wekelijkse analyse van druktemeldingen

De meldingen van drukke treinen die we binnen krijgen analyseren we wekelijks. De 10 treinen waarover we de meeste meldingen ontvangen, zetten we voor u op een rij.

Hieronder vindt u de wekelijkse analyse van de druktemeldingen tot en met week 18.

Positie Treinnummer Type Trein Traject-informatie Status
1

 

1759 

 

Intercity

Den Haag CS (15.53) - Gouda - Utrecht CS - Amersfoort - Apeldoorn - Deventer - Almelo - Hengelo - Enschede (18.14)

Mogelijkheid om te verlengen in onderzoek
2

1763 

Intercity 

Den Haag CS (16.53) - Gouda - Utrecht CS - Amersfoort - Apeldoorn - Deventer - Almelo - Hengelo - Enschede (19.14)

Mogelijkheid om te verlengen in onderzoek
3 1569 Intercity

Amsterdam CS (19.00) - Hilversum - Amersfoort - Apeldoorn - Deventer (20.12)

Mogelijkheid om te verlengen in onderzoek
4

757 

Intercity

Den Haag CS (15.33) - Leiden CS - Schiphol - Amsterdam-Zuid - Almere CS - Lelystad Centrum - Zwolle - Groningen (18.13)

Meldingen in onderzoek
5 1620 Intercity Enschede (06.16) - Hengelo - Almelo - Deventer - Apeldoorn - Amersfoort - Amsterdam-Zuid - Schiphol (08.23) Mogelijkheid om te verlengen in onderzoek
6 559  Intercity

Rotterdam CS (16.05) - Gouda - Utrecht CS - Amersfoort - Zwolle - Groningen (18.43)

Deze trein heeft tijdelijk korter dan gepland gereden
7 1859 Intercity Den Haag (16.03) - Leiden CS - Schiphol - Amsterdam-Zuid - Almere CS - Lelystad CS - Zwolle - Leeuwarden (18.51) Trein in onderzoek
8 765 Intercity Den Haag CS (16.03) - Leiden CS - Schiphol - Amsterdam-Zuid - Almere CS - Lelystad CS - Zwolle - Leeuwarden (18.51) Trein in onderzoek
9 761  Intercity Den Haag CS (16.33), Leiden CS, Schiphol, Amsterdam-Zuid, Almere cs, Lelystad centrum, Zwolle, Groningen (19.13) Trein in onderzoek
10 1565 Intercity Amsterdam CS (18.00) - Hilversum - Amersfoort - Apeldoorn - Deventer (19.12) Mogelijkheid om te verlengen in onderzoek

Toelichting vermelde status van een trein

Trein in onderzoek

Er zijn meerdere meldingen dat de trein te kort is gepland voor het werkelijke aantal reizigers. We hebben dit traject in onderzoek.

Deze trein wordt (nog) niet onderzocht

Het aantal meldingen voor deze trein was te laag om in aanmerking te komen voor onderzoek. Voor zover wij nu kunnen nagaan gaat het om een incident. Laat het ons vooral weten wanneer u uw trein nogmaals als te druk ervaart.

De treinen op dit traject hebben tijdelijk korter dan gepland gereden

Door verschillende omstandigheden kunnen treinen tijdelijk korter zijn dan gepland. Door storingen op het spoor moeten treinen soms afwijken van hun normale route of komt een andere trein voorrijden dan gepland. We blijven het proces verbeteren om treinen zo veel mogelijk in de geplande samenstelling te laten rijden.

Mogelijkheid om te verlengen in onderzoek

We hebben de wens om de treinen op dit traject te verlengen. Momenteel loopt een onderzoek naar de mogelijkheden daarvan. Houd dit overzicht in de gaten voor de uitslag van het onderzoek.

De treinen op dit traject kunnen niet verlengd worden

De treinen kunnen niet verlengd worden omdat zij al op maximale lengte rijden of omdat de perrons op de route niet lang genoeg zijn voor een langere trein.

De treinen op dit traject worden vooralsnog niet verlengd

De treinen op dit traject kunnen vooralsnog om diverse redenen niet worden verlengd. Wij zullen spreiding extra stimuleren en blijven de situatie nauwlettend volgen.

De treinen op dit traject worden per [datum] verlengd

De treinen op dit traject worden verlengd naar aanleiding van meldingen over te drukke treinen. Dit zal gebeuren vanaf de aangegeven datum.

Verdeling van de reizigers over de trein niet optimaal

Uit onderzoek is gebleken dat de treinen op dit traject voldoende capaciteit bieden, maar dat de verdeling van reizigers over de trein niet optimaal is. We ondernemen acties om de spreiding in de treinen op dit traject te verbeteren.

Meldingen in onderzoek

Deze trein lijkt met voldoende capaciteit te hebben gereden. We onderzoeken wat de reden is dat deze trein toch gemeld wordt.