Hoofdnavigatie

Naar content

De leescoupé

De leescoupé is een speciaal ingerichte coupé waarin lekker lezen in de trein centraal staat. Deze coupé bevindt zich in het bovengedeelte van een Intercity waar u binnenkort zomaar zou kunnen zitten.


De leescoupé

Sinds 16 juni kunt u hem zomaar tegenkomen tijdens uw treinreis; de leescoupé. Het is een unieke, speciaal ingerichte coupé waarin lekker lezen in de trein centraal staat. De coupé bevindt zich in het bovengedeelte van een Intercity. Er is er maar één van en hij rijdt in principe door het hele land als gewone Intercitytrein.

Wat is het idee?

De leescoupé maakt het extra fijn en gemakkelijk om je helemaal te verliezen in een boek. Met sfeervolle ‘vloerkleden, leeslampen en boekenplanken’ krijg je het gevoel in een soort rijdende bibliotheek te zitten. Er ligt in principe op alle tafeltjes van de coupé een boek. Kijk gerust of er voor u iets leuks bij ligt om te lezen en geniet ervan tijdens uw treinreis, of ruil hem om met uw eigen boek. Het idee is wel dat er altijd een boek op het tafeltje moet blijven liggen. Zo ontstaat er een soort lees- en ruilsysteem.