Hortus Botanicus Amsterdam

Tijdelijk niet beschikbaar

Inbegrepen

  • Dagretour Amsterdam Centraal

  • Entree Hortus Botanicus Amsterdam

  • Te koop en geldig t/m 3 november 2024. M.u.v. 23, 24 en 25 augustus.

Een unieke oase in hartje Amsterdam

Ontdek de rijkdom van het plantenleven in een van de oudste botanische tuinen van de wereld. Ontmoet eeuwenoude palmvarens, bekijk de vlinders van heel dichtbij of bewonder de bloeiende reuzenwaterlelie. De Hortus is een unieke oase in hartje Amsterdam. Zodra je door de entreepoort naar binnen stapt, sta je in een andere wereld, weg van de drukke stad. In de tuin en kassen groeien maar liefst 4.000 soorten planten uit alle windstreken. En ook als niet plantenkenner kun je hier volop genieten. Je kunt er verkoeling zoeken onder de bomen of de geuren van de vele kruiden in de medicinale kruidentuin opsnuiven. In de vlinderkas kun je heel dicht bij de vlinders komen. Voor kinderen zijn er altijd verschillende speurtochten verkrijgbaar om het plantenrijk te leren kennen. Ook is er in de tuin een heerlijk café met terras voor koffie, lunch of zelfs diner. Want in de zomermaanden juni, juli en augustus is de Hortus extra lang open tot 21:00 uur op donderdag en zondag.

Ook is er tijdens de zomermaanden een speelse beeldende kunsttentoonstelling in de tuin te zien. Onder de titel Ruimte maken staat er verschillend werk van 5 jonge kunstenaars tussen de planten. 

Ben je met z'n tweeën? vraag dan naar de gratis Speurtocht-voor-twee en ontdek samen hoe daten gaat in het plantenrijk en of jullie de goede match zijn!

Bestellen

p.p. vanaf

€ 41

Tijdelijk niet beschikbaar

Kinderen 4 t/m 11 jaar € 15

Boek deze aanbieding

1. Bekijk of er werkzaamheden aan het spoor zijn op de gewenste bezoekdatum op jouw reistraject.
2. Kies je vertrekstation, selecteer het aantal tickets dat je wil hebben, kies een datum, vul je gegevens in en reken af.
3. Neem je Spoordeelwinkeltickets uitgeprint mee op de dag van je bezoek. 

Daluren

Je kunt met deze aanbieding elke dag reizen tijdens de daluren: van maandag t/m vrijdag vóór 6.30 uur, tussen 9.00 en 16.00 uur en na 18.30 uur. Op zaterdag, zondag en op feestdagen de hele dag. Je mag met een daluren treinkaartje alleen binnen die tijden in de trein zitten. Op weekdagen kun je dus bijvoorbeeld niet om 15.55 uur je reis starten en tijdens de spits in de trein blijven zitten.

Bekijk voor actueel reisadvies altijd de Reisplanner of NS-app voor vertrek.

Voorbereid op reis

Een goed voorbereide treinreis is fijn voor jezelf en je medereizigers. Plan je rit, geef elkaar de ruimte op stations en perrons en reis zoveel mogelijk op rustige momenten. Tip: plan je reis in de NS-app, bekijk meteen de verwachte drukte, en stel in dat je meldingen wilt ontvangen over je geplande rit. Handig, want zo weet je door pushberichten meteen of je trein drukker dan verwacht is, van een ander perron vertrekt, vertraging heeft, of uitvalt.

Voorwaarden

  • Deze aanbieding is te koop en geldig t/m 3 november 2024. M.u.v. 23, 24 en 25 augustus.

  • Het entreeticket neem je uitgeprint mee tijdens je bezoek. Print ook de treinkaartjes uit. 

  • Het entreeticket is niet bruikbaar in combinatie met andere acties en aanbiedingen. Het is niet mogelijk om de bestelling te wijzigen of annuleren.

  • Het entreeticket is geldig voor 1 persoon. Het entreeticket is alleen bruikbaar in combinatie met het treinkaartje van deze aanbieding.

  • De treinkaarten en de entreetickets zijn niet inwisselbaar voor geld.

  • Het treinkaartje is geldig tijdens de daluren: van maandag t/m vrijdag voor 6.30 uur, tussen 9.00 en 16.00 uur en na 18.30 uur. Op zaterdag, zondag en op feestdagen de hele dag.

  • Het treinkaartje is geldig in alle treinen in Nederland, behalve in de Nightjet en Eurostar. Voor de treinen Intercity direct en ICE International moet vooraf apart een toeslag worden betaald.

Praktische informatie

Adres
Hortus Botanicus Amsterdam
Plantage Middenlaan 2A
1018 DD Amsterdam
Website
Hortus Amsterdam
Hoe kom je er?

De Hortus is vanaf Amsterdam Centraal Station goed lopend (25 min) of fietsend (10 min) te bereiken. Van het station kun je ook de metro's 51, 53 en 54 nemen, uitstappen bij halte Waterlooplein, neem de uitgang Hortusplantsoen.

Openingstijden
Dagelijks
geopend van 10:00 - 17:00 uur
Op donderdag en zondag in juni, juli en augustus extra lang open tot 21.00 uur.