Man rookt vis op ambachtelijke manier

Zuiderzeemuseum

Nieuw

Inbegrepen

 • Dagretour Enkhuizen

 • Entree buiten- én binnenmuseum + veerboot

 • Te koop en geldig van 15 mei t/m 30 juni 2023

Terug in de tijd in het Zuiderzeemuseum

Wandel honderd jaar terug in de tijd over de klinkerstraatjes van het Zuiderzeemuseum. Meer dan honderdveertig authentieke, historische panden vormen een compleet dorp aan de oevers van het IJsselmeer, de voormalige Zuiderzee. Ontmoet er de bewoners van Urk, maak een praatje met de voddenboer of kijk mee met de ambachtslieden.

Feest in het Zuiderzeemuseum

Extra leuk: het Zuiderzeemuseum bestaat 75 jaar. Daarom is het elke dag feest in het buitenmuseum! De straten en bruggen zijn versierd en er zijn tal van festiviteiten. Bezoek in het binnenmuseum ook de jubileumtentoonstelling ’75 jaar Zuiderzeemuseum’. Feest je mee?

Historisch afsluiten in Enkhuizen

Wandel na afloop van je bezoek aan het Zuiderzeemuseum via de historische binnenstad terug naar het station. Enkhuizen is zo’n stad waar je heerlijk rondstruint langs mooie grachten en sfeervolle straatjes met markante namen, zoals Hemeltje en Drie Groene Eikels. Op veel plekken lijkt het of de tijd heeft stilgestaan. Binnen de oude vestingwal vind je maar liefst 361 rijksmonumenten! Er is een mooie wandelroute vanaf het Zuiderzeemuseum naar het station vastgelegd, waarmee je nog langs wat mooie highlights van Enkhuizen komt. Bekijk hier de wandelroute met kaart.

Bestellen

vanaf

€ 44,50
Nu boeken
 • Veilig betalen met iDEAL
 • In één keer online je vervoer en tickets kopen
 • Geen boekingskosten

Boek deze aanbieding

1. Selecteer het aantal tickets dat je wilt hebben en reken deze af. Verzilver deze nog niet direct.
2. Bekijk of er werkzaamheden aan het spoor zijn op de gewenste bezoekdatum op jouw reistraject.
3. Verzilver je gekochte tickets op de selfservicepagina en kies de datum waarop jij je bezoek wil brengen aan het Zuiderzeemuseum
4. Toon je entreeticket op je telefoon bij de entree en laad je treinkaartjes in de NS-app. Uitprinten mag natuurlijk ook.

Daluren

Je kunt met deze aanbieding elke dag reizen tijdens de daluren: van maandag t/m vrijdag vóór 6.30 uur, tussen 9.00 en 16.00 uur en na 18.30 uur. Op zaterdag, zondag en op feestdagen de hele dag. Je mag met een daluren treinkaartje alleen binnen die tijden in de trein zitten. Op weekdagen kun je dus bijvoorbeeld niet om 15.55 uur je reis starten en tijdens de spits in de trein blijven zitten.

Voorbereid op reis

Een goed voorbereide treinreis is fijn voor jezelf en je medereizigers. Plan je rit, geef elkaar de ruimte op stations en perrons en reis zoveel mogelijk op rustige momenten. Tip: plan je reis in de NS-app, bekijk meteen de verwachte drukte, en stel in dat je meldingen wilt ontvangen over je geplande rit. Handig, want zo weet je door pushberichten meteen of je trein drukker dan verwacht is, van een ander perron vertrekt, vertraging heeft, of uitvalt.

Voorwaarden

 • Deze aanbieding is te koop en geldig van 15 mei t/m 30 juni 2023.

 • Deze aanbieding is inclusief entree buiten- én binnenmuseum, met overtocht op de veerboot van NS-station Enkhuizen naar het buitenmuseum. Ook krijg je een limited edition setje ansichtkaarten van Enkhuizen, die je bij de lokale Primera of VVV kunt ophalen.

 • Het entreeticket laat je scannen bij het Zuiderzeemuseum en is geldig op de dag dat je reist.

 • Het entreeticket is geldig voor 1 persoon en alleen te gebruiken in combinatie met het treinkaartje van deze aanbieding.

 • Het entreeticket is niet te gebruiken in combinatie met andere acties en aanbiedingen.

 • Treinkaarten en vouchers zijn niet inwisselbaar voor geld.

 • Het treinkaartje is geldig tijdens de daluren: van maandag t/m vrijdag voor 6.30 uur, tussen 9.00 en 16.00 uur en na 18.30 uur. Op zaterdag, zondag en op feestdagen de hele dag.

 • Het treinkaartje is geldig in alle treinen in Nederland, behalve in de Thalys, Nightjet en Eurostar. Voor de treinen Intercity direct en ICE International moet vooraf apart een toeslag worden betaald.

Praktische informatie

Adres
Zuiderzeemuseum
Wierdijk 12-22
1601 LA Enkhuizen
Website
Zuiderzeemuseum
Hoe kom je er?

Steek vanaf Station Enkhuizen over naar de steiger achter het VVV-kantoor en vaar in 25 minuten met de museumveerboot naar het buitenmuseum.

Openingstijden
Dagelijks
10 - 17 uur