5x doetips voor thuis

Van baristakoffie zetten tot poké bowls maken of een LEGO-workshop, met deze doetips creëer je de mooiste en lekkerste ervaringen gewoon thuis. Zo kom je zowel je thuiswerkdagen als je weekend fluitend door!

#1 Leer dansen zoals Tina Turner

‘Big wheels keep on turnin'… Wie kan Proud Mary, een van Tina Turners grootste hits, niet meezingen? Jij in ieder geval wel na het bestuderen van deze video. En dat niet alleen, met een beetje doorzettingsvermogen swing je er ook op los zoals Tina. Dans mee met resident choreograaf Samantha de Water van TINA – De Tina Turner Musical en vergeet niet om jouw versie te delen met #ThuismetTINA.

Bekijk de danstutorial


 

#2 Bouw je eigen Intercity van LEGO®

Haal de LEGO® tevoorschijn en bouwen maar. Master Model Builder Arjan laat je in een speciaal bouwfilmpje zien hoe je zelf thuis een Intercity nabouwt. Maak deze iconische trein, model Koploper, na of bouw jouw zelfbedachte trein met andere kleuren en vormen.
Wie durft er nog te zeggen dat LEGO® alleen voor kinderen is?

Bekijk de tutorial van de masterbuilder


 

#3 Leer Italiaanse koffie maken als een barista

Tijdens het thuiswerken én op de camping koffiedrinken als een echte Italiaan? Dat is makkelijker dan je denkt. Doppio laat jou in een mini-baristacursus zien hoe je in een handomdraai een perfecte Italiaanse koffie maakt. Het geheim van een goede thuiscappuccino schuilt in de simpele basis van espresso uit een echte Italiaanse moka pot – afgetopt met een mooie laag melkschuim uiteraard. Hoe je die maakt wordt uitgelegd in een volgende video. Oefen nog even op je eigen latte art en trakteer de thuiswerkers dan eens op een zelfgemaakte koffie met jouw signature melkschuimfiguur. 

Bekijk hier de tips van Doppio Espresso


 

#4 Maak poké bowls (en nog veel meer) met Libelle Zomerweek

De leukste uitzendingen en workshops van de online editie van de Libelle Zomerweek kun je vanuit huis herbeleven. Bekijk het intieme huiskamerconcert van Alain Clarke of pimp je tuin met een zelfgebouwd insectenhotel. Vergeten hoe je ook alweer die heerlijke poké bowl met sushi maakt? Zoek het filmpje van de workshop op en bekijk hem terwijl je meekookt – vóór of na de haarworkshop van Rob Peetoom. 

Bekijk de highlights van de online Libelle Zomerweek


 

#5 Teken zelf uitzichtkaarten met het Zaans Museum

Of je nu op vakantie gaat of thuis blijft, een kaartje sturen is altijd een goed idee. Het Zaans Museum leert je in een videoworkshop hoe je zelf een ansicht- ofwel uitzichtkaart maakt. Begin eens met goed om je heen te kijken, het zal je verbazen hoe leuk een simpel kaartje met jouw uitzicht kan worden. Klaar om zelf aan de slag te gaan? Laten we beginnen.  

Naar de workshop van het Zaans Museum


Ga je er liever zelf opuit? Bekijk dan de nieuwste uitjes van Spoordeelwinkel