Direct naar hoofdinhoud

Hoofdnavigatie

Keuzevrijheid voor leaserijders
Ook lease-rijders hebben soms behoefte aan meer productiviteit tijdens hun reis.
Loading...
image 13
Artikel
Leestijd: 5 minuten
Voordelig
Of een medewerker nu veel of weinig onderweg is, we zorgen dat iedereen met het meest voordelige reisproduct reist.
Nederland telt veel lease-rijders die hun auto als onderdeel van hun arbeidsvoorwaarden pakket hebben gekregen. Ze hebben er weinig omkijken naar, ze reizen in comfort naar hun werk en afspraken. Geen doelgroep voor het OV, zou je denken.
Niets is minder waar. Ook lease-rijders kunnen profiteren van meer flexibele mobiliteit. Een paar voorbeelden:
Niet altijd nodig
Leaserijders hebben hun auto niet iedere dag nodig. Als je ze een
ns-tarievenlijst-2022
geeft, kunnen ze dus kiezen om hun auto een keer te laten staan. OV-kosten zijn vaak lager dan variabele leasekosten. Je kunt er ook voor zorgen dat ze de auto gebruiken voor het ritje naar een P+R. Bijkomend voordeel is dat parkeren bij een P+R vaak goedkoper is dan bij kantoor.
Loading...
image 13
Files nemen toe, reistijd dus ook
Zeker, de auto brengt je waar je moet zijn. Tijdens de spits gaat dat een stuk minder snel. Wel zo prettig als er een alternatief is. Met een goede mobiliteitspas kies je ook voor de trein wanneer het jou (of jouw medewerkers) uitkomt.
Mobiliteitsadvies in 5 minuten
Krijg binnen 5 minuten inzicht in wat je kunt besparen in tijd, geld en CO2-uitstoot wanneer (meer) medewerkers gebruik maken van duurzaam vervoer. Vul de postcodes in van je werknemers, en wij rekenen het voor je uit.
Bekijk alle reismogelijkheden
Autotijd is niet productief
Stel je moet naar een afspraak naar de andere kant van Nederland. In totaal zit je dan misschien wel 4 uur in de auto. Tijd die je nergens anders voor kunt gebruiken. Omdat tijd geld is, is het wel zo prettig en efficiënt om de reistijd werkend door te brengen. Met werkplekken op stations, mobiel internet en WiFi in de trein, is dit ook te realiseren. Dus een prima combinatie met de leaseauto.
Parkeren in de grote steden kost veel tijd en is duur. Met de OV-fiets ben ik zo bij mijn klanten.
Jeroen de Koning, HR Manager bij ABN Amro
Loading...
Internationaal reizen
Voornaam Achternaam, BeroepOrganisatie
Lees hun ervaring met NS Go
Iedereen een mobiliteitskaart
Bij veel werkgevers moet de werknemer kiezen: je reist óf met de auto óf met het ov. Dus je krijgt alleen een mobiliteitskaart als je de auto afzweert. Dat is wel heel erg 20e eeuw. In een agile en flexibele wereld hoef je niet vooraf te kiezen. Je kiest de vervoerwijze die nú bij je past. En dat kan de soms de auto zijn, maar ook de trein of de fiets.
Bouwbedrijf Strukton geeft aan alle medewerkers met een lease-auto ook een OV-kaart. Bij ABN AMRO krijgt iedere nieuwe medewerker automatisch een NS Business Card toegestuurd. Beide bedrijven zien een continue toename van het OV-gebruik onder hun medewerkers.
Treinreizigers zijn actiever en gezonder
Uit recent onderzoek van het RIVM blijkt dat forenzen die met de trein gaan minder overgewicht hebben en minder stress ervaren dan automobilisten. Ze bewegen ook veel meer op een dag, waardoor ze gemiddeld gezonder zijn.
Bestel de NS-Business Card
Abonnement voor extra voordeel
Als je medewerkers geregeld zakelijk met het openbaar vervoer reizen, dan is het voordelig om een abonnement toe te voegen aan de NS-Business Card(s). 
Bekijk alle abonnementen
Foo content
Kenmerken
 • Het Dal abonnement staat op de NS-Business Card. 
 • Met een Intercity direct Altijd Toeslagvrij abonnement kun je onbeperkt reizen met de Intercity direct op het traject Schiphol-Rotterdam en vice versa.
Voor wie is het Dal abonnement?
De NS-Business Card met Dal abonnement is interessant wanneer je:
 • Minimaal 1 keer per maand buiten de spits bij NS reist.
 • Verschillende reisbestemmingen hebt, op basis van een incidenteel of flexibel reispatroon. 
Reis je 3 of meer dagen per week met de trein bij NS? Dan is een Traject Vrij of een Trein Vrij abonnement misschien interessant. Reis je veel in het gehele openbaar vervoer? Bekijk dan het OV Vrij abonnement.
Wanneer reis je met 40% korting?
 • Buiten de spits op werkdagen: voor 6.30 uur, van 9.00 – 16.00 uur en na 18.30 uur.
 • In het weekend de hele dag: tussen vrijdag 18.30 uur en maandagochtend 4.00 uur.
 • Op feestdagen de hele dag.
Facturatie
Het abonnement staat op de NS-Business Card. Alle reiskosten worden achteraf verrekend en komen op 1 overzichtelijke factuur.
Voorwaarden
Je vindt de voorwaarden op de voorwaardenpagina.
Bestelwijze
Ben je nog geen klant van NS Zakelijk? Bestel de NS-Business Card online:
 • Je hebt hiervoor een KvK-nummer nodig. 
 • Volg eenvoudig de stappen op je scherm. 
 • Ter bevestiging van het rekeningnummer vragen we je een betaling te doen van € 0,01 via iDEAL. 
Ben je al klant van NS Zakelijk? Bestel dan een NS-Business Card via Mijn NS Zakelijk.
Alles over de NS-Business Card
Hoe werkt de NS-Business Card?
Met de NS-Business Card reizen jij of je medewerkers met een persoonlijke kaart óf een afdelingskaart door in en uit te checken bij de trein, bus, tram en metro. Daarnaast kan er gebruikgemaakt worden van extra deur-tot-deurdiensten, zoals Greenwheels, OV-fiets en P+R parkeren.
Wat is reizen op rekening?
Reizen op rekening is de betaalmethode van de NS-Business Card. Hierbij betaal je achteraf voor de gebruikte diensten.
Met welke trein-, bus-, tram- en metrovervoerders kan ik met de NS-Business Card reizen?
Met de NS-Business Card kun je bij alle vervoerders in Nederland reizen met de trein, bus, tram en metro door in- en uit te checken. Bij iedere afzonderlijke vervoerder moet er in- en uitgecheckt worden. Na een reis bij NS check je dus eerst uit en daarna weer in bij de volgende vervoerder.
Welke aanvullende abonnementen zijn er voor de NS-Business Card?
Er zijn meerdere abonnementen: Dal abonnement, Traject Vrij abonnement (ook met de optie tot Gesplitst Betalen), Trein Vrij abonnement, OV Vrij abonnement en Traject op Maat abonnement. Met een abonnement behoud je alle voordelen van de NS-Business Card.  Bekijk alle zakelijke abonnementen.
In- en uitchecken
De NS-Business Card is een zakelijke OV-chipkaart. Houd de kaart bij een incheckpaaltje of -poortje om in te checken voor de treinreis. Bij het verlaten van de trein doe je hetzelfde om uit te checken. Wissel je van vervoerder? Check dan uit en opnieuw in bij de volgende vervoerder. Bij een internationale treinreis is in- en uitchecken in Nederland niet nodig. Je internationale treinreis boek je eenvoudig via je Mijn NS Zakelijk account en wordt dus ook achteraf gefactureerd.
Samenreiskorting
Heb je een abonnement op je NS-Business Card, dan mogen er maximaal 3 mensen met 40% korting in de daluren met je meereizen. Dit regel je eenvoudig bij de kaartautomaat op het station. Lees meer.
Klassewissel
Het eenmalig of permanent wisselen van klasse regel je eenvoudig in de NS-app of bij de kaartautomaat op het station. Klassewissel regelen
Voorwaarden
De voorwaarden vind je op de voorwaardenpagina.
Baz content
De mogelijkheden van NS Zakelijk
Eén kaart voor alle zakelijke reizen
Met de NS-Business Card hebben je medewerkers toegang tot al het openbaar vervoer en alle deur-tot-deurdiensten. Zonder tijd kwijt te zijn aan declareren. Alle reizen komen namelijk maandelijks achteraf op één factuur en zijn in te zien in je Mijn NS Zakelijk-account.  
Ontdek NS-Business Card
Abonnement voor extra voordeel
Als je medewerkers geregeld zakelijk met het openbaar vervoer reizen, dan is het voordelig om een abonnement toe te voegen aan de NS-Business Card(s). 
Bekijk alle abonnementen
Regel alle mobiliteit op één platform
NS Go is het platform waarop je je hybride mobiliteitsbeleid regelt, terwijl je stuurt op duurzaam reizen en het verminderen van administratief werk en kosten.  
Ontdek NS Go
Zakelijke deur-tot-deurdiensten
NS Zakelijk brengt je medewerkers van deur tot deur. Dat kan de ene keer met de trein alleen zijn, de andere keer met bijvoorbeeld de tram in combinatie met een OV-fiets.  
Trein
Ontspannen reizen naar de zakelijke bestemming.
Loading...
Thuiswerken
Alle gemaakte reizen inzien en NS-Business Cards beheren
Alle reizen van je medewerkers zijn in te zien in Mijn NS Zakelijk, de persoonlijke omgeving van je organisatie. Hierin kun je ook: 
 • Facturen bekijken en downloaden. 
 • Per medewerker een abonnement toevoegen, wijzigen en beëindigen. 
 • Per medewerker deur-tot-deurdiensten aan- of uitzetten. 
 • NS-Business Cards aanvragen en beëindigen. 
Daarom kies je voor NS Zakelijk
Gemak
Je medewerkers reizen zonder gedoe met alle vormen van vervoer. En jij regelt hun mobiliteit snel en eenvoudig online.
Duurzaam
NS is koploper in duurzaam vervoer. Al onze treinen rijden volledig op groene stroom. Deelauto’s en ander aanvullend vervoer zijn zoveel mogelijk elektrisch.
Betrouwbaar
NS heeft al 180 jaar ervaring in mobiliteit en is de grootste mobiliteitsaanbieder van Nederland.
Overzicht
Alle reizen worden maandelijks achteraf in rekening gebracht op één factuur. Dat scheelt weer gedoe met losse reisdeclaraties van je medewerkers.
Gezond
Onderzoek wijst uit dat werknemers die met de trein en fiets reizen vitaler zijn. Onze OV-fietsen en bewaakte stallingen door heel Nederland dragen hieraan bij.
Voordelig
Of een medewerker nu veel of weinig onderweg is, we zorgen dat iedereen met het meest voordelige reisproduct reist.
0 - 2 van 6
1 van 6
Misschien vind je dit ook interessant
Blogs, artikelen, whitepapers, events. We houden je op de hoogte van alle laatste ontwikkelingen, actualiteiten en geven je tips. Laat je inspireren over de mobiliteit van morgen. 
Loading...
Internationaal reizen
Whitepaper 'Toekomst zakelijke mobiliteit'
Lees meer
Loading...
Vrouw krullen station NS Zakelijk
Whitepaper 'Afbouwen wagenpark'
Lees meer
Loading...
Fietser bij station
Whitepaper 'Deelmobiliteit: wat levert het je als bedrijf op?
Lees meer
Loading...
Vrouw op kantoor
Whitepaper 'CO2-rapportageplicht'
Lees meer
Loading...
Vrouw met fietshelm bij een station
Whitepaper 'Hybride werken en flexibel reizen'
Lees meer
Loading...
man OV-fiets stoplicht
Whitepaper 'Meer medewerkers op de fiets'
Lees meer
Loading...
Vrouw checkt in met NS-Business Card
Kosten besparen met flexibel reizen
Lees meer
1 van 7
ISO 9001 en ISO 27001 gecertificeerd
Het kwaliteitsmanagement (9001) en de informatiebeveiliging (27001) van onze dienstverlening voldoet aan internationaal erkende standaarden.
Loading...
Wij zijn ISO 9001 en ISO/IEC 27001 gecertificeerd