Nederland telt veel lease-rijders die hun auto als onderdeel van hun arbeidsvoorwaarden pakket hebben gekregen. Ze hebben er weinig omkijken naar, ze reizen in comfort naar hun werk en afspraken. Geen doelgroep voor het OV, zou je denken.
Niets is minder waar. Ook lease-rijders kunnen profiteren van meer flexibele mobiliteit. Een paar voorbeelden:
Niet altijd nodig
Leaserijders hebben hun auto niet iedere dag nodig. Als je ze een
ns-tarievenlijst-2022
geeft, kunnen ze dus kiezen om hun auto een keer te laten staan. OV-kosten zijn vaak lager dan variabele leasekosten. Je kunt er ook voor zorgen dat ze de auto gebruiken voor het ritje naar een P+R. Bijkomend voordeel is dat parkeren bij een P+R vaak goedkoper is dan bij kantoor.
Files nemen toe, reistijd dus ook
Zeker, de auto brengt je waar je moet zijn. Tijdens de spits gaat dat een stuk minder snel. Wel zo prettig als er een alternatief is. Met een goede mobiliteitspas kies je ook voor de trein wanneer het jou (of jouw medewerkers) uitkomt.
Mobiliteitsadvies in 5 minuten
Krijg binnen 5 minuten inzicht in wat je kunt besparen in tijd, geld en CO2-uitstoot wanneer (meer) medewerkers gebruik maken van duurzaam vervoer. Vul de postcodes in van je werknemers, en wij rekenen het voor je uit.
Bekijk alle reismogelijkheden
Autotijd is niet productief
Stel je moet naar een afspraak naar de andere kant van Nederland. In totaal zit je dan misschien wel 4 uur in de auto. Tijd die je nergens anders voor kunt gebruiken. Omdat tijd geld is, is het wel zo prettig en efficiënt om de reistijd werkend door te brengen. Met werkplekken op stations, mobiel internet en WiFi in de trein, is dit ook te realiseren. Dus een prima combinatie met de leaseauto.
“Parkeren in de grote steden kost veel tijd en is duur. Met de OV-fiets ben ik zo bij mijn klanten.”Jeroen de Koning, HR Manager bij ABN Amro
Voornaam Achternaam, BeroepOrganisatie
Lees hun ervaring met NS Go
Iedereen een mobiliteitskaart
Bij veel werkgevers moet de werknemer kiezen: je reist óf met de auto óf met het ov. Dus je krijgt alleen een mobiliteitskaart als je de auto afzweert. Dat is wel heel erg 20e eeuw. In een agile en flexibele wereld hoef je niet vooraf te kiezen. Je kiest de vervoerwijze die nú bij je past. En dat kan de soms de auto zijn, maar ook de trein of de fiets.
Bouwbedrijf Strukton geeft aan alle medewerkers met een lease-auto ook een OV-kaart. Bij ABN AMRO krijgt iedere nieuwe medewerker automatisch een NS Business Card toegestuurd. Beide bedrijven zien een continue toename van het OV-gebruik onder hun medewerkers.
Treinreizigers zijn actiever en gezonder
Uit recent onderzoek van het RIVM blijkt dat forenzen die met de trein gaan minder overgewicht hebben en minder stress ervaren dan automobilisten. Ze bewegen ook veel meer op een dag, waardoor ze gemiddeld gezonder zijn.
Bestel de NS-Business Card
Reizen je medewerkers regelmatig met het openbaar vervoer, dan is het voordelig om een abonnement toe te voegen aan de NS-Business Card. Je hebt dan lagere kosten door een vast abonnementsbedrag per maand.
Foo content
Bestelwijze
Ben je nog geen klant van NS Zakelijk? Bestel de NS-Business Card online:
Je hebt hiervoor een KvK-nummer nodig.
Volg eenvoudig de stappen op je scherm.
Ter bevestiging van het rekeningnummer vragen we je een betaling te doen van € 0,01 via iDEAL.
Ben je al klant van NS Zakelijk? Bestel dan een NS-Business Card via Mijn NS Zakelijk.
Alles over de NS-Business Card
Hoe werkt de NS-Business Card?
Met de NS-Business Card reizen jij of je medewerkers met een persoonlijke kaart óf een afdelingskaart door in en uit te checken bij de trein, bus, tram en metro. Daarnaast kan er gebruikgemaakt worden van extra deur-tot-deurdiensten, zoals Greenwheels, OV-fiets en P+R parkeren.
Wat is reizen op rekening?
Reizen op rekening is de betaalmethode van de NS-Business Card. Hierbij betaal je achteraf voor de gebruikte diensten.
Met welke trein-, bus-, tram- en metrovervoerders kan ik met de NS-Business Card reizen?
Met de NS-Business Card kun je bij alle vervoerders in Nederland reizen met de trein, bus, tram en metro door in- en uit te checken. Bij iedere afzonderlijke vervoerder moet er in- en uitgecheckt worden. Na een reis bij NS check je dus eerst uit en daarna weer in bij de volgende vervoerder.
Welke aanvullende abonnementen zijn er voor de NS-Business Card?
Er zijn meerdere abonnementen: Dal abonnement, Traject Vrij abonnement (ook met de optie tot Gesplitst Betalen), Trein Vrij abonnement, OV Vrij abonnement en Traject op Maat abonnement. Met een abonnement behoud je alle voordelen van de NS-Business Card. Bekijk alle zakelijke abonnementen.
In- en uitchecken
De NS-Business Card is een zakelijke OV-chipkaart. Houd de kaart bij een incheckpaaltje of -poortje om in te checken voor de treinreis. Bij het verlaten van de trein doe je hetzelfde om uit te checken. Wissel je van vervoerder? Check dan uit en opnieuw in bij de volgende vervoerder. Bij een internationale treinreis is in- en uitchecken in Nederland niet nodig. Je
internationale treinreis boek je eenvoudig via je Mijn NS Zakelijk account en wordt dus ook achteraf gefactureerd.
Samenreiskorting
Heb je een abonnement op je NS-Business Card, dan mogen er per reis maximaal 3 mensen met 40% korting in de daluren met je meereizen. Samenreiskorting geven kan op twee manieren: in de NS-app of in Mijn NS Zakelijk. Lees meer over Samenreiskorting geven.
Klassewissel
Het eenmalig of permanent wisselen van klasse regel je eenvoudig in de NS-app, in Mijn NS Zakelijk of bij de kaartautomaat op het station. Lees hoe je een klassewissel regelt.
Voorwaarden
De voorwaarden vind je op de voorwaardenpagina.
Baz content