Direct naar hoofdinhoud

Hoofdnavigatie

Parkeren en reizen met de NS-Business Card
Met de NS-Business Card parkeer je eenvoudig en snel. Administratief gedoe voor zakelijk parkeren is daarmee verleden tijd. Je parkeert gratis of met het speciale 'reizigerskorting dagtarief' op één van de 53 betaalde Q-Park P+R-terreinen: 7 dagen per week, 24 uur per dag.
Je kunt gemakkelijk en snel in- en uitrijden met behulp van kentekenherkenning én op deze locaties vooraf ook checken hoeveel beschikbare parkeerplekken er zijn. En heb je op dezelfde dag met de trein gereisd? Dan parkeer je heel voordelig voor een dagtarief met reizigerskorting.
Bekijk de voorzieningen op jouw station
Loading...
parkeren-en-reizen
Artikel
Leestijd: 2 minuten
De voordelen van parkeren en reizen met de NS-Business Card
 • Met de auto reis je comfortabel en droog naar het station.
 • Bij het station kun je op een P+R terrein (bewaakt) parkeren.
 • Snel en gemakkelijk in- en uitrijden met behulp van kentekenherkenning.
 • Betalen doe je eenvoudig met je NS-Business Card bij het uitrijden. Bonnetjes declareren is niet meer nodig.
 • Reis je dezelfde dag met de trein? Dan betaal je het voordelige reizigerskorting dagtarief voor treinreizigers.
 • Of stap met je NS-Business Card vanaf het P+R terrein eenvoudig over op andere deur-tot-deurdiensten.
Kosten
Bekijk hier de tarieven van 2024 voor het parkeren van je auto op een P+R terrein.
Hoe werkt het?
Zakelijk parkeren op de betaalde terreinen is heel eenvoudig: rijd simpelweg in en uit met je NS-Business Card. De parkeerkosten verschijnen achteraf op je NS-Business Card factuur.
Let op: zakelijk parkeren kan alleen als op je NS-Business Card de deur-tot-deurdienst ‘P+R’ actief is. Weet je het niet zeker? Bekijk het in je Mijn NS Zakelijk account of vraag het na bij je werkgever.
Inrijden
 1. Rijd tot de slagboom. Je kenteken wordt gescand.
 2. De slagboom gaat open en je kunt je auto parkeren.
Betalen
Betalen doe je eenvoudig met je NS-Business Card bij het uitrijden. Wil je gebruikmaken van het speciale 'reizigerskorting dagtarief'? Doe dan het volgende:
 1. Houd eerst je NS-Business Card voor ‘Reizigerskorting’ op de betaalautomaat.
 2. Houd je kaart vervolgens voor ‘Betalen NS-Business Card’ op de betaalautomaat.
Uitrijden
 1. Rijd tot de slagboom.
 2. Heb je die dag met de trein gereisd? Bied je NS-Business Card voor reizigerskorting. De korting wordt automatisch berekend.
 3. Betaal met je NS-Business Card en het verschuldigde bedrag wordt gefactureerd*.
 4. De slagboom gaat open en je kunt uitrijden.
*Het tarief wordt automatisch verrekend op je NS-Business Card-factuur. Heb je een NS-Business Card via je werkgever en is afgestemd dat je zakelijk gebruik mag maken van de P+R terreinen? Dan worden de kosten automatisch op de factuur van je werkgever geplaatst. 
Treinreiskorting op parkeertarief
Reis je met een NS-Business Card, OV-chipkaart of e-ticket met de trein? Dan parkeer je jouw auto voordelig met het speciale reizigerskorting dagtarief, of zelfs gratis op onze betaalde P+R terreinen. Dit speciale reizigerskorting dagtarief geldt in combinatie met een treinreis op dezelfde dag, waarbij je in- en uitcheckt met je NS-Business Card, OV-chipkaart of e-ticket. Dit tarief geldt voor treinreizen met álle vervoerders, dus niet alleen als je met NS reist. Bij het uitrijden scan je eerst je NS-Business Card, OV-chipkaart of e-ticket. De korting wordt dan berekend waarna je kan betalen. Vervolgens kun je met je NS-Business Card betalen en zie je de parkeerkosten achteraf op je NS-Business Card-factuur. Meerdere dagen parkeren? Ook dan krijg je korting, mits je het P+R terrein verlaat op dezelfde dag als de terugreis met de trein.
Goed om te weten:
 • Het e-ticket kun je alleen scannen voor treinreiskorting op alle betaalde P+R locaties met kentekenherkenning.
 • Je dient uitgecheckt te zijn met het e-ticket bij de poortjes, zodat je reis geregistreerd is voor de reizigerskorting.
 • De korting geldt niet voor internationale treinreizen.
Vraag en antwoord over P + R
Krijg ik ook korting als ik een NS-Business Card heb zonder het P+R product?
Heb je vanuit jouw werkgever geen toestemming om zakelijk gebruik te maken van P+R terreinen met uw NS-Business Card? Dan kun je wel voor jouw privéreizen profiteren van het speciale dagtarief.
Hoe krijg ik de reizigerskorting?
Dit speciale dagtarief geldt in combinatie met een treinreis op dezelfde dag, waarbij je in- en uitcheckt met jouw NS-Business Card. Dit tarief geldt voor treinreizen met álle vervoerders, dus niet alleen als je met NS reist. Bij het uitrijden scan je eerst jouw NS-Business Card. De korting wordt dan berekend waarna jij kunt betalen. Meerdere dagen parkeren? Ook dan krijg je korting, mits je het P+R terrein verlaat op dezelfde dag als de terugreis met de trein.
Met welke OV-chipkaarten ontvang ik het voordelige reizigersdagtarief?
Je ontvangt het speciale dagtarief met deze OV-chipkaarten: persoonlijke OV-chipkaart of NS-Business Card, een Anonieme OV-chipkaart en een eenmalige chipkaart (treinkaartje uit de automaat).
Ik heb het dagtarief niet bereikt, kom ik in aanmerking voor de reizigerskorting?
Nee. De reizigerskorting wordt berekend over het dagtarief, niet over het uurtarief.
Ik heb de reizigerskorting niet ontvangen, wat nu?
Vul dan het restitutieformulier 'P+R reizigerskorting' in.
Hoeveel dagen kan ik met korting parkeren?
Ook als je meerdere dagen parkeert krijg je korting, mits je het P+R terrein verlaat op dezelfde dag als de terugreis met de trein. Er kan maximaal over 28 aaneengesloten dagen geparkeerd worden met korting.
Krijg ik korting als ik met een e-ticket reis?
Ja, de korting geldt als je met een NS-Business Card, OV-chipkaart of e-ticket reist. Er dient wel uitgecheckt te zijn.
Kan ik met cash betalen bij een P+R terrein?
Nee, je kunt op de betaalde P+R terreinen niet met cash betalen. Je kunt betalen met een Maestro betaalpas, Mastercard, Visa, VPay, American Express, Yellowbrick, MultiTankCard en Travelcard tot een maximum van € 50 per keer. Met jouw NS-Business Card betaal je achteraf via je NS-Business Card-factuur.
Kan ik een e-ticket scannen bij de parkeerapparatuur?
Nee, op dit moment is het alleen mogelijk om korting te ontvangen op je parkeertarief als je reist met een OV-chipkaart. Het is (nog) niet mogelijk om e-tickets te scannen bij de parkeerapparatuur. Dit jaar wordt alle parkeerapparatuur geüpgraded om niet alleen OV-chipkaarten maar ook e-tickets te scannen. Dan is het wel mogelijk een e-ticket aan te bieden om reizigerskorting te berekenen.