Direct naar hoofdinhoud

Hoofdnavigatie

Parkeren en reizen met de NS-Business Card
Met de NS-Business Card is administratief gedoe voor zakelijk parkeren verleden tijd. Je parkeert gratis of met korting op een P+R-terrein: 7 dagen per week, 24 uur per dag. In- en uitchecken doe je heel eenvoudig met de NS-Business Card.
Bekijk alle P + R tarievenBekijk de voorzieningen op jouw station
Loading...
parkeren-en-reizen
Artikel
Leestijd: 1 minuten
De voordelen van parkeren en reizen met de NS-Business Card
Met de auto reis je comfortabel en droog naar het station.
Bij het station kun je op een P+R terrein (bewaakt) parkeren.
Rijd in en uit met je NS-Business Card. Bonnetjes declareren is niet meer nodig.
Reis je dezelfde dag met de trein? Dan betaal je het voordelige dagtarief voor treinreizigers.
Of stap met je NS-Business Card vanaf het P+R terrein eenvoudig over op andere deur-tot-deurdiensten.
Hoe werkt het?
Zakelijk parkeren op de betaalde terreinen is heel eenvoudig: rijd simpelweg in en uit met je NS-Business Card. De parkeerkosten verschijnen achteraf op je NS-Business Card factuur. Let op: dit geldt alleen wanneer op je NS-Business Card de deur-tot-deurdienst ‘P+R’ actief is. Weet je het niet zeker? Check het in je Mijn NS Zakelijk account of vraag het na bij je werkgever.
Inrijden
Rijd tot de slagboom.
Bied je NS-Business Card aan.
De slagboom gaat open en je kunt je auto parkeren.
Uitrijden
Rijd tot de slagboom.
Bied je NS-Business Card aan, waarop de deur-tot-deurdienst ‘P+R’ actief is, aan.
De treinreiskorting wordt automatisch berekend en het verschuldigde bedrag wordt gefactureerd*.
De slagboom gaat open en je kunt uitrijden.
* Het tarief wordt automatisch verrekend op je NS-Business Card-factuur. Heb je een NS-Business Card via je werkgever en is afgestemd dat je zakelijk gebruik mag maken van de Q-Park P+R terreinen? Dan worden de kosten automatisch op de factuur van je werkgever geplaatst. 
Treinreiskorting op parkeertarief
Reis je op dezelfde dag met je NS-Business Card met de trein? Dan parkeer je je auto voordelig of zelfs gratis op betaalde P+R terreinen. Het speciale dagtarief is afhankelijk van de locatie, maar ligt altijd tussen de € 0 en € 8 per dag.
Let op: op dit moment is het alleen mogelijk om korting te ontvangen op je parkeertarief als je reist met een OV-chipkaart. Het is (nog) niet mogelijk om e-tickets te scannen bij de parkeerapparatuur. Dit jaar wordt alle parkeerapparatuur aangepast om niet alleen OV-chipkaarten maar ook e-tickets te scannen. Vanaf dan is het wel mogelijk een e-ticket aan te bieden om reizigerskorting te berekenen. 
Vraag en antwoord over P + R
Krijg ik ook korting als ik een NS-Business Card heb zonder het P+R product?
Heb je vanuit jouw werkgever geen toestemming om zakelijk gebruik te maken van Q-Park P+R terreinen met uw NS-Business Card? Dan kun je wel voor jouw privéreizen profiteren van het speciale dagtarief.
Hoe krijg ik de reizigerskorting?
Dit speciale dagtarief geldt in combinatie met een treinreis op dezelfde dag, waarbij je in- en uitcheckt met jouw NS-Business Card. Dit tarief geldt voor treinreizen met álle vervoerders, dus niet alleen als je met NS reist. Bij het uitrijden scan je eerst jouw NS-Business Card. De korting wordt dan berekend waarna jij kunt betalen. Meerdere dagen parkeren? Ook dan krijg je korting, mits je het P+R terrein verlaat op dezelfde dag als de terugreis met de trein.
Met welke OV-chipkaarten ontvang ik het voordelige reizigersdagtarief?
Je ontvangt het speciale dagtarief met deze OV-chipkaarten: persoonlijke OV-chipkaart of NS-Business Card, een Anonieme OV-chipkaart en een eenmalige chipkaart (treinkaartje uit de automaat).
Ik heb het dagtarief niet bereikt, kom ik in aanmerking voor de reizigerskorting?
Nee. De reizigerskorting wordt berekend over het dagtarief, niet over het uurtarief.
Ik heb de reizigerskorting niet ontvangen, wat nu?
Vul dan het restitutieformulier 'P+R reizigerskorting' in.
Hoeveel dagen kan ik met korting parkeren?
Ook als je meerdere dagen parkeert krijg je korting, mits je het P+R terrein verlaat op dezelfde dag als de terugreis met de trein. Er kan maximaal over 28 aaneengesloten dagen geparkeerd worden met korting.
Krijg ik korting als ik met een e-ticket reis?
Nee. De korting geldt alleen als je met een NS-Business Card of OV-chipkaart reist.
Kan ik met cash betalen?
Nee, je kunt op de betaalde P+R terreinen niet met cash betalen. Je kunt betalen met een Maestro betaalpas, Mastercard, Visa, VPay, American Express, Yellowbrick, MultiTankCard en Travelcard tot een maximum van € 50 per keer. Met jouw NS-Business Card betaal je achteraf via je NS-Business Card-factuur.
Kan ik een e-ticket scannen bij de parkeerapparatuur?
Nee, op dit moment is het alleen mogelijk om korting te ontvangen op je parkeertarief als je reist met een OV-chipkaart. Het is (nog) niet mogelijk om e-tickets te scannen bij de parkeerapparatuur. Dit jaar wordt alle parkeerapparatuur geüpgraded om niet alleen OV-chipkaarten maar ook e-tickets te scannen. Dan is het wel mogelijk een e-ticket aan te bieden om reizigerskorting te berekenen.