Direct naar hoofdinhoud

Hoofdnavigatie

Deelscooter
Met de NS-Business Card reis je met verschillende vervoermiddelen van deur tot deur. Zo ook met de elektrische deelscooters van Check. Zoek en reserveer ze supersnel via de NS-app en betaal je ritten achteraf.
Download de NS-app
Loading...
Check scooter telefoon
Misschien heb je ze weleens zien rijden: de wit met paarse deelscooters van Check. Makkelijk voor die afspraak aan de andere kant van de stad, of wanneer het echt te lekker weer is voor de bus. Je huurt de deelscooter eenvoudig met de NS-Business Card. Zo betaal je dus achteraf via de NS-Business Card factuur, zonder dat je eerst een abonnement hoeft af te sluiten. Handig!
Hoe het werkt
1. Registreren bij Check
Kijk eerst in Mijn NS Zakelijk of je, wanneer je een NS-Business Card via je werkgever hebt, gebruik kunt maken van de deelscooter (voor zzp'ers is dit direct al het geval). Download de Check-app en registreer je bij Check.
2. Reserveren, rijden en parkeren van de deelscooter
Reserveer je deelscooter via de NS-app (die je doorstuurt naar de Check-app), maak je rit en parkeer de deelscooter daarna weer binnen het servicegebied.
3. De deelscooterrit beëindigen
Vergeet als laatste niet om je rit te beëindigen, zodat je niet teveel betaalt. Dit doe je na het parkeren heel gemakkelijk in de Check-app.
Hoe huur ik een deelscooter?
 1. Open de NS-app en ga onderin het menu naar 'In de buurt'.
 2. Op deze kaart zie je in een oogopslag of er een deelscooter bij jou in de buurt staat. Ook kun je bovenin je scherm op 'deelscooter' klikken om alleen deelscooters op de kaart te zien.
 3. Heb je er één gevonden? Klik op de scooter. Vanaf hier kun je jouw reservering maken door op 'Huur in Check-app' te klikken en je (als je je nog niet eerder bij Check geregistreerd hebt) eenmalig te registreren. Houd hiervoor je rijbewijs bij de hand.
 4. Kies bij het registreren bij Check voor de betaalwijze 'NS-Business Card'. Of, als je al een account bij Check had: wijzig in je account je betaalwijze naar 'NS-Business Card'.
LET OP: zie je de betaalwijze 'NS-Business Card' niet in je Check-app? Dan is het nodig om de app te updaten, zodat je deze nieuwe betaalwijze ook bij de opties ziet staan. Als dat ook niet werkt: na opnieuw installeren van de app moet het zeker werken!
De voordelen
Abonnement afsluiten niet nodig
Je hoeft voor het gebruik van de deelscooter geen abonnement af te sluiten.  Je betaalt dus ook geen vaste kosten.
Alleen betalen bij gebruik van de deelscooter
Je gebruikt de deelscooter wanneer je hem nodig hebt en betaalt ook alleen voor het gebruik.  
Achteraf afrekenen via je NS-Business Card factuur
Alle gemaakte ritten vind je achteraf terug op je NS-Business Card factuur.  Eerst rijden, later pas betalen!
Loading...
Check deelscooter - NS Zakelijk
Kosten Check deelscooter
Als je gaat reizen met een deelscooter van Check, dan betaal je een starttarief van € 0,75 cent (per 1 januari 2024: € 1). Vervolgens betaal je € 0,33 cent per minuut. Het parkeertarief bedraagt € 0,10 cent per minuut (per 1 januari 2024: € 0,15 cent).
Alle gemaakte reizen verschijnen achteraf op de maandelijkse NS-Business Card factuur. Wel zo overzichtelijk.
Veelgestelde vragen Check
Hoe kan ik de deelscooter beschikbaar maken voor mijn medewerkers?
Als contactpersoon voor de NS-Business Cards binnen jouw organisatie, kun je in Mijn NS Zakelijk (log in als contactpersoon, dus met je gebruikersnaam) zien of 'Check deelscooter' beschikbaar is voor jouw organisatie:
 • Kijk in het menu bij 'Bedrijfsgegevens'
 • Klik op 'Details' achter het overeenkomstnummer van jouw organisatie
 • Je ziet nu welke deur-tot-deurdiensten er beschikbaar zijn voor jouw organisatie. Is Check deelscooter niet beschikbaar? Mail dan naar supportzakelijk@ns.nl om ervoor te zorgen dat je medewerkers ook van de e-scooter gebruik kunnen maken.
 • Is de deelscooter beschikbaar voor jouw organisatie? Dan kun je voor alle medewerkers met een NS-Business Card óf voor een deel van je medewerkers regelen dat zij de deelscooter kunnen huren, waarbij ritten achteraf via de NS-Business Card factuur in rekening worden gebracht. Hiervoor ga je in het menu links naar 'Kaarten en kaarthouders beheren'. Zoek alle kaarthouders erbij en wijzig de deur-tot-deurdiensten (in dit geval: de e-scooter) voor alle kaarthouders in één keer. Of kies handmatig alleen bepaalde medewerkers, waarvoor je de e-scooter beschikbaar maakt.
Meer over onze deelscooter
Kan ik als zzp'er direct van de deelscooter gebruikmaken?
Ja, voor zzp'ers staat de deur-tot-deurdienst 'deelscooter' al 'aan' op de NS-Business Card*. Hier hoef je dus zelf geen actie voor te ondernemen in Mijn NS Zakelijk. Je hoeft je alleen nog maar bij Check te registreren, door de Check-app te downloaden en de gevraagde gegevens in te vullen/aan te leveren. Hierna kun je gemakkelijk via de NS-app (bij 'In de buurt' in het menu) deelscooters zoeken en reserveren.
*Dit kun je nakijken door in Mijn NS Zakelijk (log als contactpersoon in) je NS-Business Card op te zoeken. Hier zie je ook direct welke deur-tot-deurdiensten er nog meer 'aan' staan. Ook kun je diensten hier 'aan' of 'uit' zetten.
Hoe weet ik van welke deur-tot-deurdiensten ik gebruik kan maken?
Wanneer je een NS-Business Card hebt en wilt weten of je ook de deelscooter via je NS-Business Card kunt huren (met facturatie via je werkgever): kijk hiervoor in Mijn NS Zakelijk. Log in als kaarthouder (met je e-mailadres) en kijk bij 'Mijn NS-Business Card'. Hier zie je welke deur-tot-deurdiensten er 'aan' of 'uit' staan op jouw kaart. Kun je hier zelf niets in wijzigen? Neem dan contact op met de contactpersoon voor de NS-Business Cards binnen jouw organisatie.
In welke steden vind ik de deelscooter?
Je vindt de deelscooters van Check in:
 • Amersfoort
 • Amstelveen
 • Amsterdam
 • Breda
 • Den Haag
 • Diemen
 • Enschede
 • Groningen
 • Hilversum
 • Leeuwarden
 • Rijswijk
 • Rotterdam
 • Zwolle
Voor het actuele servicegebied kijk je in de NS-app bij 'In de buurt', in het menu onderaan.
Hoeveel kost het huren van een deelscooter?
Het huren van een deelscooter kost 33 cent per minuut, met een starttarief van € 0,75 cent (per 1 januari 2024: € 1). Het parkeertarief bedraagt € 0,10 cent per minuut (per 1 januari 2024: € 0,15 cent).
Wat heb ik nodig om een deelscooter te kunnen huren/rijden?
 • Om te mogen rijden met een deelscooter heb je een rijbewijs voor een motor (type A) en/of auto (type B) of bromfietscertificaat nodig.
 • Parkeer je deelscooter binnen het servicegebied en op de plek waar ook reguliere scooters worden geparkeerd.
 • Wanneer het dragen van een helm verplicht is, liggen er twee helmen in een koffer op de scooter. Op een scooter met blauwe kentekenplaat (max. snelheid 25 km/u) is een helm niet verplicht, op een scooter met gele kentekenplaat (max. 45 km/u) wel.
Waarom zie ik betaalmiddel 'NS-Business Card' niet in de Check-app?
Dit kan komen doordat je je al eerder geregistreerd hebt bij Check en daarom de app even moet updaten. Mocht een update niet werken, dan kun je de app verwijderen en opnieuw installeren. Mocht ook dit niet werken, neem dan contact op met NS Klantenservice.
Hoe worden deelscooter ritten op de factuur weergegeven?
Op het transactieoverzicht bij de NS-Business Card factuur (te vinden in Mijn NS Zakelijk, wanneer u als contactpersoon inlogt), ziet u het volgende wanneer er een deelscooter rit in rekening wordt gebracht:
 • Categorie: 'Deur-tot-deurdiensten'
 • Productcode: '5021'
 • Productnaam: 'Deelscooter'
Ontdek OV-ebike