Direct naar hoofdinhoud

Hoofdnavigatie

Vraag en antwoord

Lees op deze pagina de meestgestelde vragen met betrekking tot P+R parkeren met de NS-Business Card.


Vraag en antwoord

 • Krijg ik ook korting als ik een NS Business-Card heb zonder het P+R product?

  Heb je vanuit jouw werkgever geen toestemming om zakelijk gebruik te maken van Q-Park P+R terreinen met uw NS-Business Card? Dan kun je wel voor jouw privéreizen profiteren van het speciale dagtarief. ​

 • Hoe krijg ik de reizigerskorting?

  Dit speciale dagtarief geldt in combinatie met een treinreis op dezelfde dag, waarbij je in- en uitcheckt met jouw NS-Business Card. Dit tarief geldt voor treinreizen met álle vervoerders, dus niet alleen als je met NS reist. Bij het uitrijden scan je eerst jouw NS-Business Card. De korting wordt dan berekend waarna jij kunt betalen. Meerdere dagen parkeren? Ook dan krijg jij korting, mits je het P+R terrein verlaat op dezelfde dag als de terugreis met de trein.

 • Met welke OV-chipkaarten ontvang ik het voordelige reizigersdagtarief?

  Je ontvangt het speciale dagtarief met deze OV-chipkaarten: persoonlijke OV-chipkaart of NS-Business Card, een Anonieme OV-chipkaart en een eenmalige chipkaart (treinkaartje uit de automaat).

 • Ik heb het dagtarief niet bereikt, kom ik in aanmerking voor de reizigerskorting?

  Nee. De reizigerskorting wordt berekend over het dagtarief, niet over het uurtarief.

 • Ik heb de reizigerskorting niet ontvangen, wat nu?

  Vul dan het restitutieformulier 'P+R reizigerskorting' in.

 • Hoeveel dagen kan ik met korting parkeren?

  Ook als je meerdere dagen parkeert krijg je korting, mits je het P+R terrein verlaat op dezelfde dag als de terugreis met de trein. Er kan maximaal over 28 aaneengesloten dagen geparkeerd worden met korting.

 • Krijg ik korting als ik met een e-ticket reis?

  Nee. De korting geldt alleen als je met een NS-Business Card of OV-chipkaart reist.

 • Kan ik met cash betalen?

  Nee, je kunt op de betaalde P+R terreinen niet met cash betalen. Je kunt betalen met een Maestro betaalpas, Mastercard, Visa, VPay, American Express, Yellowbrick, MultiTankCard en Travelcard tot een maximum van € 50 per keer. Met jouw NS-Business Card betaal je achteraf via jouw NS-Business Card-factuur.

 • Kan ik een e-ticket scannen bij de parkeerapparatuur?

  Nee, op dit moment is het enkel mogelijk om korting te ontvangen op je parkeertarief als je reist met een OV-chipkaart. Het is (nog) niet mogelijk om e-tickets te scannen bij de parkeerapparatuur. Dit jaar wordt alle parkeerapparatuur geüpgraded om niet alleen OV-chipkaarten maar ook e-tickets te scannen. Dan is het wel mogelijk een e-ticket aan te bieden om reizigerskorting te berekenen.