Naar content

Hoofdnavigatie

Parkeren Q-Park P+R

Reist u met de auto naar het station om uw reis met de trein te vervolgen? Dan parkeert u met uw NS-Business Card voordelig op de Q-Park P+R terreinen. U rijdt gemakkelijk met uw kaart in en uit en hoeft niet meer langs de betaalautomaat!


De voordelen

  • Met de NS-Business Card parkeert u voordelig bij alle Q-Park P+R terreinen die zich in de buurt van NS-stations bevinden.
  • De terreinen hebben cameratoezicht en zijn verlicht.
  • Direct parkeren op rekening tegen speciaal dagtarief.
  • U kunt mogelijk profiteren van een privévoordeel.

Hoe werkt het?

  • U kunt in- en uitrijden door uw NS-Business Card voor de kaartlezer te houden.
  • Het ledlampje gaat van blauw naar groen als de kaart gelezen is.
  • Wordt het lampje rood, dan is de kaart niet goed gelezen en moet u deze opnieuw voor de kaartlezer houden.
Parkeren

Goed om te weten

Het speciale dagtarief wordt automatisch verrekend wanneer u dezelfde dag heeft gereisd met de trein en heeft in- en uitgecheckt met uw NS-Business Card.

Heeft u toestemming van uw werkgever? Dan worden de kosten automatisch op de factuur voor uw werkgever geplaatst.

Privévoordeel

Als u geen toestemming van uw werkgever heeft om zakelijk gebruik te maken van Q-Park P+R terreinen met uw NS-Business Card, dan kunt u voor uw privéreizen wel profiteren van het speciale dagtarief. Dit dagtarief is afhankelijk van de locatie, maar ligt altijd tussen de € 0 en € 8 per dag.

Let op: u ontvangt alleen het speciale dagtarief, wanneer u dezelfde dag een treinreis heeft gemaakt en hierbij heeft in- en uitgecheckt met uw NS-Business Card. Dit tarief geldt voor treinreizen met álle vervoerders, dus niet alleen als u met NS heeft gereisd.

Hoe werkt het privévoordeel?

  1. Bij het inrijden van een Q-Park P+R terrein steekt u uw betaalpas (creditcard of Maestro betaalpas) in de kaartlezer. Per terrein staan de geldende betaalmiddelen aangegeven. 
  2. Bij het uitrijden houdt u eerst uw NS-Business Card voor de kaartlezer van de uitrijdterminal. Het systeem controleert of u die dag met de trein heeft gereisd en activeert automatisch het speciale dagtarief. 
  3. Steek vervolgens uw betaalpas waarmee u bent ingereden in de kaartlezer. Na betaling kunt u het parkeerterrein verlaten.

Toestemming deur-tot-deurdiensten

Om gebruik te kunnen maken van het parkeren met de NS-Business Card en andere deur-tot-deurdiensten, geeft u eenmalig toestemming voor het delen van uw NS-Business Cardgegevens met onze deur-tot-deurpartners. Dit doet u via Mijn NS Zakelijk.

Binnen uw organisatie heeft u toestemming nodig van uw werkgever. Vraag naar de mogelijkheden bij de contactpersoon voor NS binnen uw organisatie.