Direct naar hoofdinhoud

Hoofdnavigatie

CO2-rapportageplicht
Vanaf 1 juli 2024 gaat de CO2-rapportageplicht in. Organisaties met meer dan 100 medewerkers moeten vanaf die datum woon-werk en zakelijke kilometers registreren en jaarlijks rapporteren. Dit brengt veel administratief werk met zich mee. 
Maak het registreren en rapporteren makkelijk met NS Go. Met dit platform heb je inzicht in en regel je de mobiliteit van je medewerkers. Terwijl je automatisch voldoet aan de CO2-rapportageplicht. 
Vraag NS Go demo aan
Ontdek NS Go
Hoe werkt de CO2-registratie en het rapporteren?
Als organisatie ben je verplicht om vanaf 1 juli 2024 de woon-werk en zakelijke kilometers te registreren, om deze uiterlijk 1 juli 2025 voor het eerst te rapporteren. In die registratie is een splitsing nodig in vervoermiddelen – denk aan auto, fiets, openbaar vervoer en deelvervoer - én brandstoftypes. Na het opsturen van de rapportage ontvang je adviezen om de CO2-uitstoot van je organisatie te verminderen.
Gratis whitepaper CO2-rapportageplicht
Benieuwd hoe het registreren en rapporteren in zijn werk gaat? En hoe bereid je jouw organisatie voor op de CO2-rapportageplicht, ook wel de ‘Normerende regeling werkgebonden personenmobiliteit’? Je leest het in ons gratis whitepaper.
Download gratis whitepaper
Loading...
Whitepaper -Normerende regeling werkgebonden personenmobiliteit-
Loading...
NS Go: het mobiliteitsplatform van NS
NS Go: automatisch voldoen aan CO2-rapportageplicht
Hét antwoord op de CO2-rapportageplicht is NS Go. Met NS Go heeft je organisatie een platform om je hybride mobiliteitsbeleid te beheren, administratie te verminderen en te sturen op duurzaamheid. 
Je medewerkers reizen met hun NS-Business Card met het openbaar vervoer en deelvervoer. Al die kilometers komen automatisch in NS Go. Ook fiets- en autoritten kunnen zij toevoegen. Het platform houdt per reis het kenmerk (woon-werk, zakelijk of privé), de periode, het vervoermiddel en het brandstoftype bij en maakt een CO2-rapportage. Met die rapportage voldoe je direct aan de eisen van de CO2-rapportageplicht. 
Vraag een NS Go demo aan
Hoe helpt Mijn NS Zakelijk je met de CO2-rapportageplicht?
Maakt je organisatie alleen gebruik van de NS-Business Card? Alle kilometers van je medewerkers met het openbaar vervoer en deelvervoer komen in Mijn NS Zakelijk. En kun je downloaden als rapportage. Via een enquête achterhaal je welke kilometers zakelijk, woon-werk of privé waren. Met deze uitkomsten én de rapportage voldoe je aan de eisen van de regeling. Meer weten?
Vraag adviesgesprek aan
Loading...
NS Business Card - NS